SJEF: Magne Hoseth.

Hoseth med utrolig bragd i Champions League

Redaksjonen

3. august 2023

Football

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kí Klaksvik gikk videre til neste Champions League-runde.

Det gjorde de med de tidligere Molde-heltene Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad ved roret.

LES OGSÅ: Rosenborg-spiller på vei til ny klubb: – Åpen for å dra

Nå møter de møter Molde i 3. runde av CL-kvalifiseringen etter et vilt drama.

En heseblesende 3-3-kamp måtte avgjøres på straffer. Vegard Forren satte inn det avgjørende målet for det svenske laget som skal møte Molde i den 3. kvalifiseringsrunden.

Den tidligere Molde-stopperen kan nå se fram til to oppgjør mot sin gamle klubb. Alle de fire Klaksvik-nordmennene har faktisk en fortid i Molde. Sivert Gussiås var i Molde som tenåring.

Det endte 0-0 i det første oppgjøret på Færøyene. Foran et fullsatt hjemmestadion sjokkerte Klaksvik gang på gang.

– Det er klart at det er en stor skuffelse. Vi trodde vi skulle klare dette, men vi hadde mest å tape. Kampen ble litt for åpen, og vi ble slitne, sa Häcken-sjef Per-Mathias Høgmo til Aftonbladet.

Simon Sandberg bommet på Häckens femte straffespark, og da var Forren iskald da det hele skulle avgjøres og løftet ballen høyt i mål.

Fjorårets Allsvenskan-mester Häcken med Høgmo og Even Hovland måtte innse at Europa-spill utgår kommende sesong. Det gjør det derimot ikke for Hoseth og co., som er garantert spill i conferenceligaen. Molde slo HJK 2-1 sammenlagt og skal dermed møte Klaksvik i 3. runde av mesterligakvalifiseringen.

Totalt var det åtte nordmenn i oppgjøret i Göteborg onsdag kveld. Hoseth og Berg Hestad var på sidelinjen for det færøyske laget. Forren startet i midtforsvaret, mens Gussiås kom inn ved ordinær tid.

Etter hvilen var det Häcken som tok føringen da Amor Layouni headet inn 2-1, men Frederiksberg var ikke ferdig og utlignet fem minutter senere. Han lurte ballen under muren og bort i det venstre hjørnet. Keeper Jonathan Peter Abrahamsson var for sent ute.

Etter 105 minutter vartet Johansson opp med en feberredning før det ble reddet på streken, men i neste bølge røk det for de slitne blåtrøyene, og Ibrahim Sadiq sørget for 3-2.

Deretter ble det hele avgjort på straffespark, og de tilreisende stormet banen i eufori. Det er første gang at et færøysk lag skal spille i Europa.

LES OGSÅ: Presentert i gult: Offisielt klar for Bodø/Glimt