LIVERPOOL: Liverpool-laget på Anfield.

Skulle du egentlig på fotballtur denne våren? Slik får du igjen pengene

Redaksjonen

26. mars 2020

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fullt mulig å få tilbake pengene.

Er du en av mange tusen nordmenn som har bestilt tur til Premier League denne våren?

Her får du råd for hvordan man skal få igjen alle pengene via egen reiseforsikring.

Hele fotball-Europa er satt på pause og det er få eller ingen som vet med sikkerhet hva som skjer med resten av inneværende sesong. Spesielt i Premier League har det vært knyttet stor usikkerhet til hvordan de siste ni kampene skal gjennomføres.

Om sesongen spilles ferdig denne våren er det også enkelte som frykter at det vil spilles for tomme tribuner. Dette er heldigvis ikke bestemt ennå. Det i hvert fall liten tvil om at alle involverte parter ønsker å avgjøre sesongen med fulle tribuner.

Mye hodebry for fansen

For hva skjer egentlig med turen din? Hva skjer med pengene dine? Og hva skjer med videre flytting av kamper?

Nordmenn elsker fotball og spenningen man opplever på match. Nå er mange bekymret over hvordan dette skal ende opp til slutt.

Som fotballelskere ønsker man derfor trygghet og sikkerhet rundt vår fotballtur til utlandet fremfor å «se an saken» videre. Det kjennes muligens litt for risky ut for dem som har betalt flere titalls tusen kroner for turen til for eksempel Anfield nå.

Heldigvis finnes det løsninger om du har reiseforsikring. I disse dager er vi inne i et vindu der man som reisende har krav på full økonomisk kompensasjon fra reiseforsikringen.

PREMIER LEAGUE: Bak mål under kampen mellom Wolverhampton og Watford.

Søk før 14. april

Denne muligheten varer ikke evig. Per i dag er det en slags sluttdato som er 14. april 2020. Perioden 13. mars til 14. april er perioden som er satt av UD som «fraråder å reise til utlandet» grunnet smittefare. Og når UD iverksetter det som kan kalles et «reiseforbud» kan du fritt bruke avbestillings- eller reiseforsikringen og få full refusjon via denne.

Følgende betingelser må være oppfylt:

  1. Du må ha bestilt reisen FØR 12. mars 2020.
  2. Du må avbestille reisen skriftlig til din reiseoperatør INNEN 14. april 2020.
  3. Du må be om skriftlig dokumentasjon fra din reiseoperatør som viser at innbetalingene er gjort på reisen du krever refusjon for. (kortkvittering og/eller bankkvittering).
  4. Ta kontakt med din reiseoperatør og forklar situasjonen din og at du ønsker å benytte deg av egen reiseforsikring grunnet UD sitt «reiseforbud».

Verre er det ikke.

Sjekk betingelsene

Det finnes enkelte reiseforsikringer som krever ulik type interaksjon med din reiseoperatør og ditt forsikringsselskap. Vær oppmerksom på hvilke betingelser som gjelder for nettopp din reiseforsikring.

Og til alle som har betalt sin reise med kredittkort; Dere har mest sannsynlig en egen reiseforsikring gjeldende via kortselskapet også. Les mer om dette på selskapets egne sider.

Under har Sportsbibelen samlet noen linker til selskaper som tilbyr reiseforsikring og avbestillingsforsikring. Se om du finner ditt selskap der og kontakt de så raskt som mulig.

DNB: https://www.dnb.no/kundeservice/privat/corona-virus.html

Frende: https://www.frende.no/aktuelt/koronavirus/

Europeiske Reiseforsikring: https://www.europeiske.no/privat/reisetips/reiseinfo-advarsel

Gjensidige: https://www.gjensidige.no/privat/meld-skade/reise/informasjon-koronavirus

Storebrand: https://www.storebrand.no/privat/forsikring/reiseforsikring/koronavirus

Vi sees forhåpentligvis på match snart!

OLD TRAFFORD: Manchester Uniteds mektige hjemmebane.