LAGKOMPISER: Jonas Svensson (t.v) og Fredrik Midtsjø spiller sammen i AZ Alkmaar. Her fra en landslagstrening.

Går til angrep på Champions League-avgjørelse

Redaksjonen

26. mai 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

AZ Alkmaar nekter å godta at Ajax går direkte inn i høstens mesterliga. Klubben til Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Håkon Evjen ber nå Uefa om hjelp.

Sesongen i den nederlandske æresdivisjonen i fotball ble i forrige måned avblåst og kansellert som følge av viruskrisen. Ingen ble kåret til seriemester, og heller ingen lag rykket ned.

Likevel besluttet Nederlands Fotballforbund at Ajax tildeles landets ene automatiske plass i mesterligaens gruppespill neste sesong. Det har satt sinnene i kok i AZ Alkmaar.

Kun målforskjellen skilte nemlig Ajax og klubben til Svensson, Midtsjø og Evjen sesongen ble stanset. Og fortsatt gjensto det ni serierunder å spille.

I tråd med vedtaket fra det nederlandske forbundet vil AZ Alkmaar få sjansen til å sikre den attraktive mesterligadeltakelsen via kvalifiseringsrundene til turneringen, men ifølge Sky Sports klarer ikke AZ-ledelsen å slå seg til ro med det.

LES OGSÅ: Gir 10.00 (!) i odds på at disse to tingene skjer i Dortmund-Bayern

PROFF: Jonas Svensson med AZ Alkmaar-trøya.

Hjelp

Nå har de sendt brev til toppene i Det europeiske fotballforbundet, i håp om at vedtaket som gir Ajax automatisk plass i gruppespillet blir omgjort. I argumentasjonen fra klubben påpekes det at AZ har slått Ajax både borte og hjemme i æresdivisjonen denne sesongen.

I så måte mener klubbledelsen at AZ bør rangeres foran, og det framholdes angivelig også at målforskjell ikke er noen objektiv måte å skille klubbene.

Ifølge Sky Sports sier en talsmann for det nederlandske forbundet at det ikke foreligger noen planer om endre på avgjørelsen som er tatt.

Nederlandske myndigheter har lagt ned forbud mot store idrettsarrangementer fram til 1. september.

LES OGSÅ: Gir 10.00 (!) i odds på at disse to tingene skjer i Dortmund-Bayern

(©NTB)