FRANKRIKE: Det franske flagget avbildet på fotballkamp.

Fransk tidligere stjernespiller ble utestengt i 4 år. Nå vil han gjøre comeback

Redaksjonen

7. september 2019

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) Michel Platini kan om kort tid være tilbake i en ny rolle innen fotballen.

Franskmannen sier i et intervju med den sveitsiske TV-kanalen RTS at han vil gjøre comeback når utestengelsen tar slutt 7. oktober.

– Jeg kommer tilbake. Jeg vet ikke helt hvor eller hvordan, men jeg kan ikke fortsette å være utenfor etter en utestengelse gitt til meg av noen idioter, sa Platini til RTS ifølge AFP.

64-åringen ble av Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) etiske komité ilagt en karantene fra all fotball i åtte år i 2015. Straffen ble senere redusert til seks år av FIFAs appellkomité, før Idrettens voldgiftsrett (CAS) reduserte den til fire år.

Platini ble UEFA-president i 2007 og trakk seg i mai 2016.

Pengeoverføring

Franskmannen ble utestengt som følge av en pengeoverføring han mottok fra tidligere FIFA-president Sepp Blatter på rundt 17 millioner kroner. Ifølge Blatter var overføringen i 2011 en betaling for tjenester Platini skal ha utført for FIFA rundt årtusenskiftet. Også Blatter fikk karantene fra fotballen.

I intervjuet med RTS hevder Platini at han var offer for et komplott mot ham.

I juni ble den tidligere fotballspilleren avhørt av det franske Økokrim (PNF) i etterforskningen av mulig korrupsjon i forbindelse med tildelingen av flere sluttspill, blant annet fotball-VM i 2022 til Qatar.

LES OGSÅ: Gir bort gratisspill til skjebnekampen mot Sverige på søndag