BLOMSTER: Frode Kleppe (t.v.) var fotballdommer i 50 år. Foto: NFF Rogaland.

Fotballdommer døde under kamp i Norge

Redaksjonen

15. mai 2023

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballdommer Frode Kleppe falt om og døde på banen i en kamp i 6. divisjon mellom Sunde 2 og Sørmarkå i Rogaland lørdag.

Det var tidlig i den andre omgangen at tragedien inntraff. Kleppe blåste i fløyta og gikk mot innbytterbenken, der han segnet om.

– En av laglederne på bortelaget satte straks i gang med livreddende førstehjelp, og det ble hentet hjertestarter fra en idrettshall like ved. Det ble også straks varslet ambulanse som kom raskt til stedet, sier daglig leder i Sunde, Helen Husebø, til Aftenbladet.

Kleppe hadde over 50 år som fotballdommer. Han representerte Tjensvoll FK.

I fjor ble Kleppe hedret i fotballkretsens nyhetsbrev etter 50 år som fotballdommer.

– Jeg er ikke bygget for å løpe rundt Møsvatnet eller Stokkavatnet, da er det bedre å løpe etter ballen sammen med 22 andre mennesker, sa Kleppe den gangen.

LES OGSÅ: Norges Fotballforbund med pressemelding om Solbakken

Engasjert i lokalsamfunnet

Styreleder i Sunde IL, Ola Barkved, var vitne til hendelsen.

Barkved sier at det raskt kom to hjertestartere på banen, og at en av spillerne satte i gang med gjenopplivning. Men livet sto ikke til å redde.

– Det var fælt. Jeg har vært med i fotballkretsen og kjenner han godt. Vi hadde en god prat før kampen hvor han snakket om fremtiden, sier han til TV 2.

Ifølge Stavanger Aftenblad var Kleppe engasjert i lokalsamfunnet på mange ulike måter. Han var en ivrig leserbrevskribent og aktiv i lokalpolitikken for Venstre.

– Vi mister en bauta i Fotball-Norge. Tankene går til familien og hans nærmeste, sier dommersjef i Norges Fotballforbund, Terje Hauge til TV 2.

LES OGSÅ: Sender Rosenborg-spiller til ny klubb