SMILER: Landslagssjef Ståle Solbakken.

Norges Fotballforbund med pressemelding om Solbakken

Redaksjonen

15. mai 2023

Football

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ståle Solbakken (55) forlenger avtalen sin som Norges landslagssjef.

Det ble klart fra Norges Fotballforbund mandag morgen.

LES OGSÅ Neville om Newcastle-signering: – Skremmer vettet av meg

Solbakken har skrevet under på en ny kontrakt som gjør at han er med videre til et eventuelt VM-sluttspill sommeren 2026.

– Jeg er takknemlig for tilliten og at NFF ønsker å forlenge kontrakten. Jeg føler vi er på rett vei i utviklingen av laget, spillere og støtteapparat, sier Solbakken i en uttalelse.

Den nye avtalen varer ut 2025, men blir forlenget ytterligere dersom Norge tar seg til omspillsfasen i VM-kvalifiseringen våren 2026.

55-åringen er også landslagssjef hvis laget tar seg til sluttspillet i Canada, USA og Mexico.

– Vi er veldig fornøyde med den jobben Ståle gjør som landslagssjef. Han er en tydelig og samlende leder for laget og støtteapparatet, med en evne til å skape både konkurranse og trygghet i landslagstroppen, sier fotballpresident Lise Klaveness.

– Vi ønsker å forlenge avtalen med Ståle allerede nå, og med det sende et tydelig signal om at han er vår mann i framtiden, legger hun til.

LES OGSÅ: Historisk dårlig: Må tilbake til 1999 for å finne et lag med dårligere sesongstart

– Jevn framgang

– Min periode startet med en rotete VM-kvalik med covid, hjemmekamper på bortebane og Qatar-problematikk. Vi så bedre prestasjoner i Nations League og gode prestasjoner i EM-kvaliken nå i mars, der vi dessverre fikk dårlig betalt i form av poeng, påpeker Solbakken og fortsetter:

– Alt i alt har vi hatt en jevn framgang hele veien, og det potensialet jeg ser i både spillere og støtteapparat gjør at jeg har lyst til være med å utvikle norsk fotball videre. Derfor har jeg nå forlenget avtalen med NFF.

Norges neste kamper er mot Skottland (17/6) og Kypros (20/6) på Ullevaal stadion. Begge er en del av kvalifiseringen til neste års EM-sluttspill i Tyskland.

LES OGSÅ: Sender Rosenborg-spiller til ny klubb

I FARTA: Erling Braut Haaland hopper over til fansen etter 5-1 seieren under VM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Gibraltar på Ullevaal Stadion.