KAMP: I den asiatiske mesterligaen mellom Kashima Antlers og Persepolis FC

Fire av de beste lagene truer med å boikotte den gjeve turneringen

Redaksjonen

20. januar 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Fire av Irans beste fotballag truer med å boikotte den asiatiske mesterligaen hvis et antatt forbud mot internasjonale kamper i landet ikke fjernes.

Fredag opplyste Irans fotballforbund at Det asiatiske fotballforbundet (AFC) nekter landet å arrangere internasjonale kamper i landet, noe som innebærer at kampene må spilles i et annet land. AFC har imidlertid ikke bekreftet om et slikt forbud har blitt vedtatt.

Meldingene kommer etter en rekke hendelser i Iran. For to uker siden skjøt militæret ved en feil ned et passasjerfly like etter avgang fra hovedflyplassen i Teheran. Alle 176 personer om bord omkom.

3. januar ble den iranske generalen Qasem Soleimani likvidert i et amerikansk angrep i Irak, og fem dager senere svarte Iran med et missilangrep på irakiske militærbaser med USA-ledede styrker.

Visste du at man kan streame flere av Europas mest populære ligaer helt gratis? Trykk her for å registrere deg hos LeoVegas og se storklubbene!

GRØNT GRESS: Fotballen triller i både Norge og utlandet.

Tydelig krav

Esteghlal, Persepolis, Sepahan og Shahr Khodro er Irans lag i årets mesterliga i Asia. I en felles uttalelse sier klubbene at de kun vil delta i turneringen hvis de får spille hjemmekampene sine i Iran. Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Klubbene hevder at det ikke er grunnlag for det antatte forbudet. I tillegg krever de er hastemøte med AFC.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

(©NTB)