TRENING: Nicklas Bendtner på FCK-trening.

FCK med sjokktap da Bendtner debuterte

15. september 2019

Spissrebellen Nicklas Bendtner debuterte med et innhopp for FC København søndag, men klarte ikke å hjelpe laget til seier borte mot Hobro.

I stedet ble det Hobros norske spissduo, Julian Kristoffersen og Pål Alexander Kirkevold, som kunne juble for en overraskende seier og tre poeng.

Kristoffersen scoret Hobros første mål allerede etter tre minutter. Det skjedde etter at FCKs norske målvakt Sten Grytebust havnet på bærtur utenfor eget felt. Edgar Babayan satte fart langs venstresiden og fant Kristoffersen foran målet, og han rakk akkurat å sette inn 1-0 før Grytebust var tilbake på streken.

Giganten FCK fikk en ny smell ni minutter senere. Emmanuel Sabbi headet inn 2-0, også han på innlegg fra Babayan.

– Forsvarsspillet vårt de første 25-30 minuttene var simpelthen for dårlig. Vi gjør store individuelle feil, og det fungerer ikke kollektivt heller. Disiplinen er for dårlig, og da blir vi straffet av et godt kontringslag, sier FCK-trener Ståle Solbakken til klubbens eget nettsted.

Press til liten nytte

FCK kom på sporet igjen med en redusering i kampens 25. minutt. Uruguayaneren Michael Santos ble spilt igjennom av Pep Biel og var sikker alene med keeper.

Så skulle det gå en lang periode uten mål, til tross for et tidvis massivt FCK-press. Trener Ståle Solbakken byttet inn tre spillere etter 71 minutter, blant dem Bendtner, i jakten på et utligningsmål.

Samtidig tok Hobros trener av Kirkevold i sluttminuttene og erstattet ham med en forsvarsspiller.

PROFIL: FCK-trener Ståle Solbakken under pressekonferanse.