MÅL: Skeids Noa Williams feirer scoring. | Mediabank

Daglig leder skuffet over egen klubb etter skrekksesong

Ole-Jørgen Wiig

20. oktober 2023

OBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har gått ordentlig på tverke for Skeid i OBOS-ligaen denne sesongen.

Daglig leder i klubben er ordentlig skuffet over hvor dårlige laget har vært.

LES OGSÅ: Nettsted: Bodø/Glimt forbereder storbud på utenlandsk spiss

Skeids daglige leder, Daniel Holmeide Strand, er ærlig på at han ikke så for seg at Oslo-klubben skulle og levere en såpass svak sesong.

I fjor berget Skeid plassen etter en sterk sluttspurt som sikret kvalikplass. Deretter slo de 2. divisjonsklubben Arendal enkelt over et dobbeltoppgjør.

Denne sesongen ligger Skeid desidert sist og har allerede rykket ned.

I slutten av september gikk de på sitt tiende strake tap i OBOS-ligaen etter 0-2 borte mot Mjøndalen. Da viste tabellen at de var hele 16 poeng bak Åsane på kvalikplassen.

– Nå er vi i gang med en evaluering av sesongen, der vi skal gå inn og se på en del objektive faktorer og gå mer i dybden på hva som har gått galt. Personlig mener jeg laget vi gikk inn i sesongen med var bedre enn laget vi hadde i fjor, så jeg er faktisk litt overrasket over at det har gått så dårlig som det har gått, sier Holmeide Strand til Nettavisen.

Etter at nedrykket var sikret vant Skeid typisk nok 3-0 hjemme over Sandnes Ulf. Det var klubbens første seier siden 4. juni.

Enorme forskjeller økonomisk

Veien ned til 2. divisjon er en dyr affære.

– Å gå fra OBOS-ligaen til PostNord-ligaen er det største inntektsbortfallet i norsk fotball. Rundt regnet mister vi seks millioner kroner i mediepenger som ikke kan erstattes på noe vis ved et nedrykk. Litt over halvparten av den sikre inntekten rundt A-lag herrer forsvinner, sier Holmeide Strand.

– Det blir kutt og en omlegging med rimeligere stab på ansatt- og spillerside. Det er det samme som at man bemanner opp ved et opprykk. Det tvinges rett og slett fram av en økonomisk realitet, informerer han.

Trenerlegenden Arne Erlandsen tok over skuta etter at Gard Holme trakk seg underveis i sesongen, men det ble aldri noen særlig effekt for Skeid.

Hvem som leder klubben neste år er usikkert, men Holmeide Strand sier at Erlandsen er en av kandidatene.

LES OGSÅ: Mathisen om sensasjon i norsk fotball: – Nesten trist at de rykker opp