PROFIL: Jesper Mathisen.

Mathisen om sensasjon i norsk fotball: – Nesten trist at de rykker opp

Ole-Jørgen Wiig

19. oktober 2023

EliteserienOBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siste innspurt i norsk fotball starter til helgen ettersom landslagspausen er ferdigspilt.

Flomlysfotball med isklar luft og løv på banen når alt skal avgjøres kan gi frysninger hos de fleste supportere, og et av lagene som styrer mot en sensasjon i år er KFUM Oslo.

LES OGSÅ: Hevder disse fire trenerne er på listen til Rosenborg

OBOS-klubben ligger uforskammet godt an til å rykke opp til Eliteserien i år, og det mot alle odds.

Laget som holder til oppe på Ekebergsletta i Oslo har et driftsbudsjett på rundt 12,5 millioner. Til sammenligning er årsbudsjettet til Rosenborg-konsernet på rundt 240 millioner kroner.

Hjemmebanen til «Koffa» er heller ikke i nærheten av god nok. For eksempel må KFUM Oslo spille sin siste hjemmekamp på Vålerengas hjemmebane fordi deres egne flomlys ikke innfrir kravene. I fjor måtte de også spille opprykkskvalik på VIFs Intility Arena.

Men det ser ikke ut til å stoppe Oslo-klubben i å ta steget opp til den øverste divisjonen.

KFUM Oslo er nummer to og ligger på direkte opprykksplass, hele syv poeng foran tredjeplassen Kongsvinger som er på kvalikplass.

Med fire kamper igjen å spille er det nesten så man kan gratulere dem med opprykk.

Delte følelser

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er en av mange som er voldsomt imponert.

– Ja det er nesten så sykt. Så vilt. «Koffa» som mistet Jørgen Isnes og flere andre viktige brikker. Johannes Moesgaard tar over, og han har tatt dem til nye høyder og gjort det på «Koffa»-måten, sier Mathisen i TV 2-podkasten «Spiss vinkel».

Hans synes det er trist for alle parter at klubben ikke har et bedre anlegg.

– Det at de rykker opp, på Ekebergsletta på den slitne banen som hører hjemme i breddefotballen… det er på én måte eventyrlig og fantastisk gøy, men det er også litt trist at de skal rykke opp med det anlegget og den arenaen. At ikke noen i Oslo kommune har gitt dem litt mer penger, at de ikke har sett at her har vi muligheten til å rigge en arena som kan gi «Koffa» en større verdi… Vi får se hva som skjer i løpet av vinteren, sier Mathisen.

Daglig leder i KFUM Oslo, Thor-Erik Stenberg, sier til VG at de ikke vet hvor de skal spille hjemmekampene sine neste år dersom de rykker opp.

– Vi trenger hjelp av Oslo kommune å få løst dette på en god måte, og det mener vi KFUM og et eliteserielag i Oslo fortjener. Det er kompliserende at vi ikke har et nytt byråd ennå. Det er derfor jeg ikke klarer å være mer konkret, sier Stenberg.

LES OGSÅ: Nettsted: Bodø/Glimt med storbud på utenlandsk spiss