I GRØNT: Martin Ødegaard i Real Sociedads bortedrakt.

Enorm opptur for Martin Ødegaard

19. juli 2020

FotballLa Liga

Real Sociedad skal spille i europaligaen neste sesong etter 1-1 mot Atletico Madrid i serieavslutningen. Martin Ødegaard spilte 65 minutter.

Før viruspausen lå Ødegaard og co. på 4.-plass, som gir mesterligaplass. En elendig form siden fotballen startet opp igjen i Spania gjorde at mesterligaspill etter hvert ikke var mulig, men før søndagens avsluttende runde kunne Sociedad sikre europaliga neste sesong.

Det så mørkt ut i 88 minutter, før den tidligere Manchester United-spilleren Adnan Januzaj scoret på frispark fra 20 meter. Det ene målet og poenget gjorde at Sociedad ble nummer seks, som gir europaligagruppespill.

Koke satt inn 1-0 etter halvtimen spilt etter en utsøkt assist fra Alvaro Morata. Spissen hælflikket ballen til Koke, som fra fem meter hamret ballen i mål.

Ødegaard ble tatt av etter 65 minutter uten å gjøre en stor figur. Dermed ble det fire ligamål og seks målgivende pasninger i drammenserens første La Liga-sesong.

Adnan Januzaj utlignet like før slutt med et frispark som gikk gjennom hele feltet og i mål. Den scoringen gjør at Sociedad blir å se i europaligaen fra og med neste sesong.

Visste du at man kan streame flere av Europas største ligaer helt gratis? Slik gjør du det

FOR NORGE: Martin Ødegaard.

Historisk for Granada

For første gang i klubbens 89 år lange historie har Granada kvalifisert seg for spill i Europa. De er kvalifisert til europaligakvalik etter å ha blitt nummer sju som nyopprykket i en sesong hvor Copa del Rey-finalen ikke spilles.

Derfor er det femteplassen og sjetteplassen som går direkte til europaligagruppespill, mens sjuendeplassen skal spille kvalifisering til europaligaen.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

KJENT LOGO: Europa League.