NY HUND: Egil Drillo Olsen med «Keegan».

Drillo har kalt opp sin nye hund etter Liverpool-helt

Redaksjonen

15. desember 2020

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Egil «Drillo» Olsen og konas nye hund Keegan har akkurat flyttet hjem. Navnet på den lille gjeterhunden er mer tilfeldig, erkjenner han.

NTB møter Drillo hjemme på Kringsjå i Oslo i forbindelse med et juleintervju og får umiddelbart hilse på hundene hans Cruyff (14,5) og Kniksen (13,5). Begge har vært trofaste partnere til Drillo og kona Sigrun Vedelden i lang tid, men begynner å dra på hundeårene.

Like etter kommer også en liten rakker og vil hilse på. Hunden Keegan er av samme rase som Drillos to andre hunder og har akkurat ankommet.

Den åtte uker gamle hunden av rasen schapendoes (nederlandsk gjeterhund) skal være arvtakeren til veteranene Cruyff og Kniksen, som er kalt opp etter den nederlandske fotballstorheten Johan Cruyff og Brann-spiller Roald «Kniksen» Jensen.

– De er jo borte om et år eller to uansett. Foreløpig er de såpass friske at det ikke er grunn til å ta dem ennå. De er døve begge to og hangler litt. Men de har en så sprek kjerring. «Siggen» går tur med dem hver morgen. Sprekere enn bikkjer flest. Særlig Cruyff som er 14,5 år, sier Drillo til NTB.

Reklame: Spar over 650 kroner ved kjøp av årsabonnement på Viaplay Sport via denne lenken!

TIDLIGERE LANDSLAGSSJEF: Den norske legenden Egil Olsen.

Tidligere Liverpool-helt

Navnet er ikke nøye planlagt, innrømmer trenerlegenden som har kalt opp det siste firbeinte tilskuddet i familien etter den tidligere Liverpool-helten Kevin Keegan.

– Det skulle være et fotballnavn, og det skulle helst være på K. Litt tilfeldig, men det klinger fint. Det går ikke på noen spesiell begeistring for (Kevin) Keegan som spiller, sier han.

78-åringen mener det er koselig med hund, men at han kunne klart seg uten. Det er verre for kona Sigrun.

– Siggen er livredd for ikke å ha en bikkje! Vi var tidlig ute med å få en. Så er vi sikre selv om de to andre skulle dø, sier Drillo.

Reklame: Spar over 650 kroner ved kjøp av årsabonnement på Viaplay Sport via denne lenken!

KEEGAN: Kevin Keegan. Her for Newcastle.

(©NTB)