MED CHAMPIONS LEAGUE-BALLEN: Erling Braut Haaland.

Dramatisk i sluttminuttene for Haaland og Dortmund

11. mars 2020

Fotball

Neymar og resten av Paris Saint-Germains stjernegalleri slo Borussia Dortmund 2-0 på hjemmegress og avanserte til mesterligaens kvartfinale med 3-2 sammenlagt.

Dortmunds Emre Can ble utvist i sluttminuttene da han så smått dyttet Neymar i bakken. Klinsjen mellom de to førte til at flere spillere fra hvert lag meldte seg på i en amper disputt.

Det ble en tung kveld i Paris for stjerneskuddet Erling Braut Haaland. Tenåringen fra Jæren fikk til svært lite for et Dortmund-lag som i store deler av kampen ble presset i senk av PSG.

Det franske hovedstadslaget gjennomførte kampplanen sin godt, særlig før pause, og skal spille kvartfinale i Champions League for første gang på fire år.

Neymar skinte

Neymar tok en hovedrolle i kampen, først ved å stange inn 1-0-målet på corner etter en snau halvtimes spill. Verdens dyreste fotballspiller var også delaktig i oppbyggingen til Juan Bernats 2-0-mål like før pause.

Det er grunn til å stille spørsmål ved Dortmunds forsvarsspill på corneren som sendte PSG i føringen. Achraf Hakimi hang ikke med og lot Neymar stikke seg fram og stupe ballen i mål.

På 2-0-målet gikk ballen hurtig mellom de teknisk gode PSG-spillerne. Pablo Sarabia fikk ballen på høyrekanten og slo hardt inn, og Bernat tuppet ballen videre i nettet.

PSG-spillerne jublet vilt, men noen hyllest fra tribunen ble det ikke, all den tid kampen ble spilt uten tilskuere som følge av koronavirusutbruddet.

Visste du at man kan streame flere av Europas mest populære ligaer helt gratis? Trykk her for å registrere deg hos LeoVegas og se storklubbene!

STJERNE: Paris Saint-Germain-angriperen Neymar.

Bare nesten

Dortmund hadde med seg en 2-1-ledelse fra hjemmemøtet, og det var ingen grunn til å gi opp selv om PSG scoret to ganger før pause.

Og det gjorde heller ikke det gulkledde tyske laget.

Utover i annen omgang så PSG-spillerne mer slitne ut, og gjestene hang bedre med i kampen. Etter 77 minutter kom et skremmeskudd fra Julian Brandt som endret retning i en PSG-spiller, men ballen landet på nettaket. Og i minuttene som fulgte, kom et vedvarende Dortmund-press, men PSG slapp unna med noen halvskumle cornere imot.

Dortmund måtte avslutte kampen med ti mann etter at Emre Can ble utvist i det 89. minuttet. Han fikk to gule kort på rappen som følge av et slagsmål mellom flere spillere. Can startet tumultene ved å dytte Neymar over ende.