STORSCORER: Borussia Dortmund-spiss Erling Braut Haaland.

Dortmund har en fryktelig Bundesliga-statistikk uten Haaland

19. desember 2020

BundesligaFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Youssoufa Moukoko (16) satte nok en rekord med Borussia Dortmund-utligningen borte mot Union Berlin. Til slutt ble det likevel tap og skuffelse for gjestene.

Supertalentet hadde fra før skrevet historie ved å bli tidenes yngste Bundesliga-spiller. Det ble han forrige måned dagen etter å ha fylt 16 år.

Fredag kom også Moukokos første scoring i Tysklands toppdivisjon. Han satte inn 1-1 med venstrefoten etter en times spill. Med det slo han klart rekorden som Bundesligas yngste målscorer. Den lyder fra nå av på 16 år og 28 dager.

Leverkusen-unggutten Florian Wirtz var rekordholder med 17 år og 34 dager.

Moukoko ble i forrige uke også tidenes yngste til å score mål i Champions League.

Kvelden endte ikke lystig for Borussia Dortmund. Med under et kvarter igjen stanget Marvin Friedrich inn Union Berlins 2-1-mål. Tidligere i omgangen hadde Taiwo Awoniyi gitt vertene ledelsen.

Første

Tapet var Dortmunds første etter at Edin Terzic sist helg tok over trenerjobben midlertidig ut sesongen. Erling Braut Haalands lag er på etterskudd i gullkampen og har kun 22 poeng etter 13 kamper. Det holder til en 4.-plass før helgens resterende kamper.

Union Berlin følger ett poeng bak. Julian Ryerson fra Lyngdal spilte 17 minutter som innbytter for hjemmelaget.

NUMMER 17: Erling Braut Haaland avbildet i sin første sesong i Dortmund.