PÅ SIDELINJEN: Englands Jadon Sancho, Marcus Rashford og landslagssjef Gareth Southgate.

Dette sier Southgate om de spesielle byttene

Redaksjonen

12. juli 2021

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Det vekket oppsikt at Jadon Sancho og Marcus Rashford ble byttet inn like før straffesparkkonkurransen i EM-finalen søndag. Gareth Southgate tar selvkritikk

For bare noen minutter før det ble straffer på Wembley, valgte England-trener Gareth Southgate å sette innpå Marcus Rashford og Jadon Sancho. De sto klare etter rundt 116 minutter, men ble ikke byttet innpå før det bare var noen sekunder igjen av den ordinære spilletiden.

Dermed hadde ikke duoen mulighet til å spille seg varme i trøya. Det så ut til å være en av faktorene som vippet straffesparkkonkurransen i Italias favør. Duoen bommet, det samme gjorde Bukayo Saka. Han kom inn etter 70 minutter.

– Det er jeg som bestemte hvem som skulle ta straffene. Det var min avgjørelse, det var ikke spillerne sin. Det gikk ikke for oss i kveld, men de var de beste spillerne vi hadde igjen på banen, sa han etter kampen. 

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

SKUFFET: Englands Harry Kane etter EM-finalen mot Italia.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]

Bommet

Saka sin straffebom ble til slutt den avgjørende. Arsenal-ungguttens forsøk ble stoppet av klubbløse Gianluigi Donnarumma, som reddet to straffespark og sendte Italia til himmels.

– Han er ikke alene. Bukayo er populær blant spillerne. Han har hatt en utrolig turnering. Han har vært en stjerne og kommer til å fortsette å være en stjerne. Vi må være der for å støtte ham og hjelpe ham, men jeg er sikker på at han kommer til å få mye kjærlighet fra utsiden også, sa Southgate.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

ENGLAND: Jack Grealish og landslagssjef Gareth Southgate.

(©NTB)