MÅL: Cristiano Ronaldo med scoring for Portugal.

Dette sier Belgia-sjefen før storkampen mot Portugal og Ronaldo

Redaksjonen

27. juni 2021

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Når Belgia møter Portugal til åttedelsfinale i EM i kveld, vil ikke belgiernes-trener Roberto Martínez fokusere spesielt på å stoppe Cristiano Ronaldo.

Åttedelsfinalenes storoppgjør spilles mellom Belgia og Portugal på La Cartuja i Sevilla. Der kan portugisernes superstjerne Cristiano Ronaldo bli historisk om han score. I så fall vil han stå alene med rekorden for flest landslagsmål for menn i fotballhistorien.

Med sine 109 landslagsmål deler han den æren med iranske Ali Daei, som bare brukte 149 kamper på ta rekorden som har stått siden han la opp i 2006.

Ronaldo er toppscorer i EM etter fem mål i gruppespillet før han spiller sin 179. landskamp. Tross scoringsformen vil ikke Belgia-trener Roberto Martínez se bort fra de andre stjernene hos Portugal.

– Når du planlegger mot en spesifikk spiller, kan du bli straffet av de andre spillerne. Så klart er Ronaldo en spiller som er på rett plass til rett tid som du må være klar over, men du må forsvare mot de ti utespillerne på Portugal på samme måte, sier Martinez.

Tøff vei til finalen

På den andre siden av banen må Portugal forsvare seg mot Belgias arsenal av gode angrepsspillere. Med navn som Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne og Eden Hazard gikk Belgia enkelt til topps i gruppe B og seiler opp som en av storfavorittene til å vinne hele turneringen.

Den gylne generasjonen til Belgia har vært med på mange mesterskap, men Lukaku (28), De Bruyne (29) og Hazard (30) er fortsatt i sin beste alder.

Også Portugal-trener Fernando Santos snakker om viktigheten av å forsvare som et lag mot et kollektiv.

– Vi kan ikke gi laget deres tid og rom. Vi kan ikke la dem tenke uten å bli forstyrret av oss. De har spilt sammen i lang tid, sier Santos.

Laget som tar seg videre i åttedelsfinalen mellom Belgia og Portugal, går til kvartfinale mot Italia, som har imponert så langt i turneringen. Lørdag kveld tok italienerne seg videre med 2-1  over Østerrike etter ekstraomganger.

I semifinalen er det god mulighet for at enten EMs kanskje største favoritt, Frankrike, eller EM-vinnerne fra 2008 og 2012, Spania, venter for laget som kommer seg videre fra kvartfinalen av Belgia, Portugal eller Italia.

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

PÅ PRESSEKONFERANSE: Belgias landslagssjef Roberto Martinez.

[advertisement container-size=»580×400″ adunit=»sportsbibelen/netboard» dimensions=»580×400,580×500″][/advertisement]

Skryt fra Daei

Uansett hvordan EM ender for tittelforsvarer Portugal og Cristiano Ronaldo, kan storscoreren si seg fornøyd med å ha kapret flere nye rekorder.

Allerede i Portugals første kamp tok han over som tidenes toppscorer i EM, etter at to sene mål mot Ungarn sendte ham alene på toppen av listen han tidligere toppet sammen med Michel Platini.

Da Ronaldo scoret to nye mål på straffespark mot Frankrike i siste kamp i gruppespillet, gikk han opp i delt ledelse med Daei på listen over flest landslagsmål. Det førte til gratulasjon og skryt fra Daei, med anerkjennelse tilbake fra Ronaldo.

«Gratulerer til Cristiano Ronaldo, som nå er ett mål unna å slå rekorden for flest landslagsmål for menn. Jeg er beæret over at denne fantastiske prestasjonen vil tilhøre Ronaldo, en stor vinner i fotballen og en omsorgsfull person som inspirerer og påvirker liv over hele verden», skrev Daei på sin  Instagram-konto.

Innlegget ble besvart av Ronaldo, som sendte skryt tilbake til Daei: «Ekte vinnere forblir vinnere for alltid. Jeg er veldig stolt av så fine ord fra et så stort idol som deg. Takk, Ali Daei».

Liker du odds og tipping? Følg Oddsbibelen på Facebook!

SIIIUUU: Mål fra Cristiano Ronaldo i EM.

(©NTB)