JUBEL: Matthew Hoppe feirer scoring for Schalke.

Den tidligere storklubben vant sin første ligakamp på 359 dager

9. januar 2021

BundesligaFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Den tyske storheten Schalke kunne lørdag ha tangert Tasmania Berlins 55 år gamle rekord på 31 bundesligakamper uten seier, men slo til med 4-0 over Hoffenheim.

Matthew Hoppe ble den store spilleren med hattrick. Amine Harit var ikke langt bak. Han hadde assist på alle Hoppes tre mål før han selv satte punktum ti minutter før slutt. Dermed tok den hardt prøvede storklubben sin første seier i 1. Bundesliga siden 17. januar i fjor.

– Lettelsen er ikke bare stor, den er enorm. Men dette var bare ett steg. Nå må vi ta det neste, sa sportsdirektør Jochen Schneider.

Hoppe kontret inn ledermålet i det 42. minutt. I det 57. minutt doblet han ledelsen etter en ny mønsterkontring, og seks minutter senere satte han inn nummer tre. Igjen gikk det fort da Schalke vant ballen, denne gang etter en lei feilpasning fra Kevin Vogt.

Har ikke ord

– Jeg har ikke ord for å beskrive gleden jeg føler nå. Jeg håper vi fortsetter å kjempe som i dag, sa Hoppe. Den amerikanske tenåringen scoret sine tre første mål i Bundesliga.

Etter å ha vært servitør tre ganger gjorde marokkanske Harit 4-0-målet på pasning fra innbytter Bastian Oczipka. For fjerde gang i kampen ble Hoffenheim kontret i senk.

Hoffenheim manglet 11 spillere på grunn av skader og utelukkelser. Sead Kolasinac, hentet hjem fra Arsenal på en leieavtale, vikarierte som kaptein i debuten.

Få to måneder gratis Viaplay ved å bestille årsabonnement via denne lenken!

Klubbrekord

Med seieren overlot Schalke sisteplassen til Mainz, som tapte 0-2 hjemme mot Eintracht Frankfurt. André Silva scoret begge mål på straffespark.

Freiburg kunne juble for klubbrekord på fem strake seirer da Köln ble slått 5-0, mens Julian Ryerson fikk et kort innhopp da Union Berlin spilte 2-2 mot Wolfsburg. Det ble uavgjort også mellom Leverkusen og Werder Bremen.

I UNION BERLIN: Norske Julian Ryerson (med ansiktet mot kamera).