TRENER: Eirik Horneland som RBK-sjef.

Brutalt utgangspunkt for Rosenborg

21. august 2019

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Rosenborg ble straffet hardt fra start av Dinamo Zagreb i mesterligakvalifiseringen. 0-2 blir nesten umulig å snu på Lerkendal i neste uke.

RBK-trener Eirik Horneland så ut til å ha en plan om at laget skulle ligge lavt, forsøke å holde nullen og satse på dødballer i den tøffe bortekampen i Zagreb. Den planen slo tidlig sprekker.

Personlige feil førte til at Dinamo scoret på straffe i det 8. minutt og deretter etter et langt utspill fra keeper etter snaue halvtimen.

Et smart og godt Zagreb-lag kunne deretter kontrollere kampen i stor grad, og selv om Rosenborg så skumle ut på dødballer, ble det ikke nettsus for trønderne. Dermed ser veien mot mesterligaens gruppespill svært bratt ut.

Hardt straffet

Rosenborgs fremste angrepsvåpen i kampen var Vegar Eggen Hedenstad med sin svært presise dødballfot. Særlig hjørnespark var det nok av for RBK før hvilen, men litt uflaks og litt udyktighet foran mål, kombinert med en god keeper i Dominik Livakovic, holdt Dinamo-buret rent.

Samuel Adegbenro var fryktelig nær scoring da han hamret til fra 20 meter etter 57 minutter. Skuddet traff tverrliggeren og spratt over.

Da var vertene betydelig mer effektive. Og kampen mer enn antydet at man blir hardere straffet for defensive blundere i Europa enn hjemme i Eliteserien.

Marius Lundemo hadde en uheldig og klønete involvering da han felte den sterke Dinamo-spissen Bruno Petkovic i egen boks etter seks minutter. Straffesparket tok Petkovic selv, og han hamret ballen høyt i målet.

2-0-målet kom etter svakt samspill mellom midtstopperne Even Hovland og Tore Reginiussen. Det ga Hovland et dårlig utgangspunkt i hodeduell med Petkovic, og han endte med å stusse fri Dinamo-vingen Mislav Orsic, som plasserte ballen mellom beina på André Hansen.