BRANN: Joachim Soltvedt feirer scoring. | Foto: Mediabank.

Bør Eliteserie-profilen være med på Norges landslag?

Redaksjonen

2. april 2024

EliteserienOBOS-ligaen

Har internasjonalt snitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter serierunden presenterer Sportsbibelen «Eliteserie-snakkisene».

Det inneholder unike skråblikk på norsk fotballs øverste divisjon, i tillegg til innslag av OBOS-ligaen.

LES OGSÅ: Tidligere landslagsspiller la opp på direkten

Soltvedt for Norge?

Branns Joachim Soltvedt (28) fikk en eventyrlig start på sesongen, men det var alt annet enn tilfeldig at det endte med to mål i seriepremieren.

Venstrebacken leverte vakre scoringer borte mot Tromsø; en nådeløs straffe i vinkelen ble etterfulgt av en rakett av et langskudd i andreomgang.

Dette har vi sett før fra godeste Soltvedt flere ganger før, men nå har 28-åringen levert et stabilt toppnivå i lang tid. Kan hans ekstreme spissferdigheter være til nytte for landslaget?

Soltvedt sin venstrefot er det ingen i Norge som matcher, og det er et høyt internasjonalt nivå over dødballene han pisker mot motstanderens mål. Foten hans er rett og slett et effektivt våpen.

Bergenseren har også vist at han fungerer mot internasjonal motstand etter å ha curlet inn et frispark mot AZ Alkmaar i fjor høst.

Norge ble felt på et frispark mot Tsjekkia i påsken, og tilsvarende skade kunne Soltvedt utrettet gang etter gang i Norges favør.

Etter Tromsø-kampen beklaget Soltvedt feiringen sin på 0-3-målet, men en slik harmløs gest er det ingenting å unnskylde seg for. Selv Didier Drogba har gjort det samme på Lerkendal i november 2007 for Chelsea, så det er internasjonalt snitt over feiringene dine også!

LES OGSÅ: Giga-nedturen fortsetter uten Hoseth

Eliteseriens største profil

Ole Sæter leverer både på- og utenfor banen og det var nesten for vilt det han gjorde mot Sandefjord.

Kom inn som superreserve og avgjorde kampen for et vaklende Rosenborg med et utrolig langskudd. Og trønderen bare forsterket sin posisjon som RBKs desidert beste- og viktigste spiller.

Under Fotballkveld mandag kveld sa TV 2s ekspert Jesper Mathisen at Sæter trolig er Eliteseriens største profil, og det er vanskelig å være uenig i den påstanden. Man trenger skikkelser som byr på seg selv med glimt i øyet.

Vi får bare håpe at Rosenborg vil ha ham med videre!

Kruttsterke Egersund

Det var også mye underholdning og dramatikk under seriestarten av OBOS-ligaen.

Vålerenga skuffet nok en gang egne fans på Intility Arena med 1-1 mot Sogndal, men nyopprykkede Egersund viste lovende takter og gjordet klart at de blir å regne med i 2024.

De sorte og gule ble av mange, blant annet rettighetshaver TV 2, spådd å ende på sisteplass etter 30 kamper, men det kommer ikke Egersund til å gjøre.

Selv plasserte Sportsbibelen «tigrene» fra Egersund på en 9. plass i debutsesongen i OBOS, men kanskje er det for lavt også?

Se hele tipset under!

LES OGSÅ: Tabelltipset: Rykker rett ned fra OBOS-ligaen etter seks år