AAFK: Kristoffer Barmen med Aalesund-drakten.

Barmen fikk en perfekt start på Aalesund-debuten

11. september 2021

FotballOBOS-ligaen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Kristoffer Barmen fikk en perfekt start i Aalesund med scoring i den første tellende kampen. Bryne ble slått 3-2 i 1. divisjon – der HamKam suser mot opprykk.

HamKam vant 4-0 borte mot Åsane og har fire poengs luke på tabelltopp.

Barmen, som fikk sparken av Brann i etterkant av det mye omtalte nachspielet på Brann stadion, har skrevet kontrakt med Aalesund ut sesongen. Han svarte med å banke inn 1-0 på hel volley etter en corner.

Andreas Dybevik utlignet for Bryne før Simen Bolkan Nordli la på til 2-1 i 2. omgang. Sigurd Haugen økte ledelsen til 3-1 etter målgivende pasning fra Barmen med under 20 minutter igjen. Joacim Holtan skapte spenning med sin redusering med få minutter igjen, men AaFK holdt unna.

Fosser mot opprykk

HamKam på sin side fortsetter storformen og valset over Åsane borte. Det var hamarsingenes fjerde strake seier. Kjetil Rekdals lag topper for øyeblikket tabellen fire poeng foran Jerv, seks foran Fredrikstad (som spiller søndag) og Aalesund.

Jerv snudde 0-1 til 2-1-ledelse borte mot Strømmen, men hjemmelaget ga seg ikke og fikk sin utligning. Diego Campos avgjorde til 3-2 på straffespark fem minutter før full tid og sørget for at Grimstad-klubben fortsatt er i føringen i kampen om opprykk sammen med HamKam.

Aalesund blir værende på 3.-plass, to poeng bak Jerv.

FOR HAMKAM: Kjetil Rekdal på trenerbenken.

Start-kollaps

I Start fortsetter den høyst variable sesongen. Etter å ha ledet 2-0 hjemme mot KFUM etter bare 14 minutter, falt sørlendingene sammen og tapte 2-3 i det som var en kamp med mye temperatur og mange sjanser.

Etter Sindre Tjelmelands ankomst til klubben har de gulkledde kun tatt 12 av 33 mulige poeng.

1. divisjon leverte en ny runde med målrike kamper. På de sju kampene ble det scoret 29 mål.

Kampene

Alle lørdagens kamper: Bryne – Aalesund 2-3, Grorud – Stjørdals-Blink 1-2, Ranheim – Ull/Kisa 5-1, Raufoss – Sandnes Ulf 1-0, Start – KFUM 2-3, Strømmen – Jerv 2-3, Åsane – HamKam 0-4.

Fredrikstad og Sogndal avslutter den 17. runden søndag klokken 15.