NY BARCELONA-TRENER: Quique Setién (i midten).

Barcas nye trener ba om drakten til én spesiell spiller for halvannet år siden

Redaksjonen

14. januar 2020

FotballLa Liga

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Quique Setién har i lang tid vært inspirert av Barcelona, den spanske fotballstorheten han nå overtar som hovedtrener.

61-åringen ledet tirsdag sin første Barcelona-trening etter at han erstattet Ernesto Valverde som sjef. Det skjedde 14 måneder etter at han på noe spesielt vis viste sin beundring for lagets midtbaneanker Sergio Busquets.

Setién trente da Betis, og før en bortekamp mot Barcelona ba han Busquets om å få drakten hans etter oppgjøret. Han ønsket den signert med en personlig beskjed, slik at han kunne ramme den inn, skriver nyhetsbyrået AP.

Busquets oppfylte Setiéns ønske og sendte den signerte drakten med følgende beskjed: «Til Quique, med kjærlighet og beundring for måten du ser fotballen på. Jeg ønsker deg alt det beste».

Cruyff var helten

At Busquets skulle nevne trenerens fotballfilosofi er ikke helt tilfeldig. Setién har nemlig latt seg inspirere av Barcelonas spillestil både i Betis og tidligere klubber. Han har forsøkt å få lagene sine til å etterligne Barcelonas ballbesittende og angrepsrettede stil. Og nå får han selv sjansen til å lede laget han har beundret.

– Gjennom hele karrieren har han vært en forkjemper for ballbesittende, offensiv fotball som har vært attraktiv for fansen, uttalte Barcelona da den mandag kveld utpekte Setién som Valverdes erstatter.

Den tidligere Racing Santander- og Atlético Madrid-spilleren er faktisk den siste treneren som har slått Barcelona på mektige Camp Nou. Det skjedde i det nevnte oppgjøret i november 2018, der Betis vant 4-3.

Setién har selv uttalt at han har tilegnet seg flesteparten av fotballkunnskapene sine ved å studere og spille mot Johan Cruyffs Barcelona-lag på 1980- og 1990-tallet.

– Jeg ville ha ofret lilletåen min for å spille for Cruyff i Barcelona, skal han ha sagt.

Visste du at man kan streame flere av Europas mest populære ligaer helt gratis? Trykk her for å registrere deg hos LeoVegas og se storklubbene!

BARCA: Sergio Busquets og Lionel Messi varmer opp.

Vinnerlag

61-åringen overtar et Barcelona-lag som leder spanske La Liga etter halvspilt sesong. Real Madrid har like mange poeng, men ligger bak på målforskjell.

Valverde sørget med andre ord for å holde Barcelona på toppen av tabellen, men resultatene har ikke vært gode nok til at han fikk beholde jobben. Han vant to strake ligatitler med klubben, men heller ikke det var nok for å tilfredsstille styret.

I et personlig brev på Barcelonas nettsted takker Valverde fansen, styret og kollegene for sin tid i klubben.

– Det har vært to og et halvt intense år helt fra starten av. På den tiden har jeg opplevd noen gledelige øyeblikk der vi har feiret seirer og trofeer, men også andre stunder som har vært vanskelige, skriver han blant annet.

Barcelonas første kamp med Setién på trenerbenken spilles hjemme mot Granada kommende søndag.

Digger du sport og morsomme videoer? Følg Sportsbibelen på Instagram!

I TENKEBOKSEN: Tidligere Barcelona-manager Ernesto Valverde på benken.

(©NTB)