KEEPER: Aaron Ramsdale.

Arsenal-stjernen: – Det slutter i dag

Redaksjonen

4. august 2023

Football

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arsenal-keeper Aaron Ramsdale avslører sin stolthet for sin homofile bror og lover å ta tak om han kommer over homohets.

25 år gamle Ramsdale skriver i The Players Tribune om sin bror Oliver og kaller ham «den virkelige superstjernen i familien».

LES OGSÅ: Ny sjokkexit i kvinne-VM

«Broren min er homofil, og han har levd livet sitt på en åpen og ekte måte siden han begynte på skolen», skriver Ramsdale.

«I løpet av årene har jeg nok bitt meg i tungen litt for mange ganger – i garderober og i sosiale medier – når jeg har hørt homofobiske kommentarer eller teite ting bli sagt. Jeg tror kanskje også at broren min har gjort det samme og tenkt at det ville gjøre livet mitt enklere. Vel, alt det slutter i dag», skriver Ramsdale.

I fotballen er det utrolig få menn som har stått fram som homofil, spesielt i toppfotballen. Hetsen har derimot gjort, og gjør, seg gjeldende ved flere tilfeller.

En Fulham-supporter ble sist måned utestengt fra kamper i tre år og bøtelagt etter å ha sunget med på en homofobisk sang. Wolverhampton fikk over 1 million kroner i bot for en lignende oppførsel fra supportere.

Ramsdale drømmer naturligvis om å vinne trofeer med Arsenal, men har også en annen drøm:

«Jeg vil at dette spillet jeg elsker, skal være et trygt og raust sted for alle. Jeg vil at broren min «Ollie», eller noen av en hvilken som helst seksualitet, rase eller religion, skal komme til kamper uten å frykte hets», skriver sisteskansen.

LES OGSÅ: Tidligere Stabæk-trener klar for ny klubb