FORTVILER: Liverpools Sadio Mané.

Stort Liverpool-drama i kveldskampen

4. mai 2019

Liverpool overnatter på tabelltopp i Premier League etter en sterk 3-2-seier over Newcastle. Avgjørelsen falt ved et selvmål fem minutter før full tid.

En uheldig Jamaal Lascelles blir stående som matchvinner etter ufrivillig å ha styrt en Divock Origi-heading i eget mål i kampens 86. minutt. Den scoringen kan vise seg å bli gull verdt for Liverpool.

Jürgen Klopps mannskap ligger to poeng foran Manchester City med én kamp igjen å spille. City har to kamper til gode og må etter alt å dømme vinne begge for å forsvare ligagullet fra i fjor.

Sjanserikt

Liverpools bortekamp mot Newcastle ble en meget farsfylt affære fra starten av. 12 minutter var spilt da den første ballen satt i nettet etter fryktelig forsvarsspill hos vertene. En umarkert Virgil van Dijk kunne styre inn Trent Alexander-Arnolds corner med hodet.

Sju minutter senere var det Newcastles tur. Nevnte Alexander-Arnold tapte en duell i egen boks, og Matt Ritchie kunne slå inn til Salomón Rondón for nesten åpent mål. Spissen klarte å sette ballen i hånden til Alexander-Arnold, men Christian Atsu var frampå og satte returen i mål.

Liverpool så ut til å skjelve litt etter utligningen og slapp til ytterligere et par Newcastle-sjanser. Nærmest kom Ayoze Pérez da han fyrte ballen i tverrliggeren i kampens 26. minutt.

To minutter senere gjorde gulljagende Liverpool 2-1, nok en gang som følge av svakt forsvarsspill. Alexander-Arnold svingte inn, og Mohamed Salah fikk god plass til å dunke inn ledelsen på hel volley.

Kort etter fikk Sadio Mané en stor sjanse til å øke ledelsen, men Newcastle-keeper Martin Dúbravka var god da han kom ut og forhindret scoring.

STJERNE: Liverpools Mohamed Salah på Anfield.