SJEF: Eirik Horneland på pressekonferanse.

Horneland uttalte seg etter nok et Rosenborg-tap

Redaksjonen

28. april 2019

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg ble overkjørt av Molde, tapte 0-3 og er sist i Eliteserien. RBK har ikke hatt en så svak serieåpning på 42 år. Eirik Horneland er en presset mann.

De fire siste års seriemester sliter tungt i bunn av tabellen. Før søndagens runde lå laget nest sist, bare foran Ranheim. Nå er trønderne, og da snakker vi ikke om Ranheim, som knuste Viking 5-2, desidert sist.

RBK har bare to poeng etter fem kamper og 2-9 i målforskjell. Ikke engang da de rykket ned i 1977 hadde de så få poeng etter fem kamper som i år, for da slo de Molde 2-0 i den femte.

– Det gjør noe med deg. Samtidig må man prøve å holde hodet kaldt, gjøre de rette tingene og få dette store skipet på rett kjøl igjen, uttalte Eirik Horneland til NTB etter kampen.

– Jeg skjønner at det er trøbbel i tårnet når man ikke har vunnet en av de fem første. Men jeg trekker meg ikke, det gjør jeg ikke. Men om styret mener det er rett å kaste meg så er det uproblematisk, fortsatte han.

LES OGSÅ: Sjokkerte fotball-Europa. Det hadde en nordmann mange tusen grunner til å juble for

Tre mål første 27 minuttene

Mot Molde søndag kveld tok det bare 90 sekunder før hjemmelaget hadde scoret. Ruben Gabrielsen ruvet på bakerste stolpe etter et innlegg og knuste Pål André Helland i en hodeduell. Molde-kapteinen headet ballen i lengste hjørne, der Nicklas Bendtner prøvde å redde ballen ved å sparke den opp i nettaket. Det var til ingen nytte.

2-0 var et faktum drøye ti minutter senere. Magnus Wolff Eikrem kom litt ut av det blå alene med André Hansen, og med strak vrist banket Eikrem ballen under RBK-målvakten.

Og som om ikke det var nok: Eikrem scoret sitt annet for dagen etter 27 minutter, en praktscoring. Eikrem og Eirik Hestad kombinerte lekkert, med en hæflikk fra Hestad, før førstnevnte bredsidet ballen lekkert i nettet fra rundt 16 meter.

Scoringen var hans sjette, soleklart flest i Eliteserien. Han har scoret i fem av seks eliteseriekamper denne sesongen. Det sto 3-0 til pause.

GREMMES: Rosenborg-stjerne Pål André Helland.