PROFILER: Odd-trener Dag Eilev Fagermo og Markus André Kaasa.

Uttaler seg om marerittet: – Det har vært mange tunge stunder

23. april 2019

EliteserienFotball

Markus André Kaasa fikk sjansen i Odds jakt på et seiersmål og takket for tilliten ved å bli matchvinner mot Viking i eliteserien tirsdag. Kampen endte 1-0.

21 år gamle Kaasa er tilbake igjen etter en alvorlig kneskade og ble byttet inn ved pause tirsdag. Han brukte bare ni minutter på å finne veien til nettmaskene på eget gress i Skien.

Lagkamerat Fredrik Oldrup Jensen slo det gode innlegget, og i duell med Viking-keeper Iven Austbø satte Kaasa inn 1-0-scoringen.

I august i fjor sommer pådro han seg kneskaden som ødela hele høstsesongen.

– Helt nydelig. Jeg har vært så lenge borte fra eliteseriefotballen, at det er deilig å komme tilbake sånn som dette, sa Kaasa til MAX etter kampslutt.

– Det har vært mange tunge stunder, der jeg har sittet hjemme på sofaen og sett gutta spille, fortsatte han.

Leverte varene

Tirsdag fikk han sjansen i én omgang. Odd trengte mer offensiv skaperkraft.

– De ville jeg skulle komme inn og prøve å få til noe framover. Deilig å ta med seg tre poeng herfra, sa Kaasa.

I forkant av scoringen hadde innbytteren i tillegg vært involvert i en annen stor Odd-sjanse. Kaasa hadde kun vært på banen i tre minutter da han hælflikket ballen til lagkamerat Birk Risa.

Sistnevntes avslutning smalt i stolpen bak keeper Austbø.

Bytyqi testet Rossbach

De første 45 minuttene i Skien var sjansefattige og ikke spesielt underholdende, men etter pause ble det atskillig mer liv i kampen.

Odd var det førende laget, og kom til et knippe gode sjanser, men kunne fort blitt straffet i motsatt ende av banen.

Drøyt 20 minutter gjensto av kampen da Zymer Bytyqi fikk avsluttet fra skrått hold. Odd-keeper Sondre Rossbach avverget med en strålende beinparade.