FORTVILER: Tidligere Rosenborg-stjerne Nicklas Bendtner fortviler i bortekamp mot Odd.

Horneland forklarer Bendtner-vrakingen

Jakob K. Gregersen

22. april 2019

EliteserienFotball

Nyhetsvarsel | Sportsbubelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eirik Horneland tok grep og la om til den klassiske 4-3-3-formasjonen, men det endte med 0-0 mot Strømsgodset og pipekonsert på Lerkendal.

To poeng på fire kamper. Nest sist på tabellen. Det er den brutale fasiten for Horneland siden han tok over som RBK-trener.

– Det er tungt å svelge den, det må jeg være ærlig på, sier Horneland.

Mandag ble hans Rosenborg møtt med piping fra et glissent Lerkendal etter en målløs kamp mot Strømsgodset. Hjemmelaget viste bedring sammenlignet med tidligere i sesongen, men det var likevel lite som minnet om mestertakter.

– Jeg forstår at publikum tørster etter seier, det gjør jeg også, sier RBK-treneren om responsen fra hjemmetilhengerne.

La om formasjonen

Han så likevel forbedring.

– Jeg synes dagens prestasjon er bedre enn de tre første. Vi må bygge videre på den fremgangen her, sier han.

Nok en gang måtte han svare for seg i intervjusonen etter en skuffende prestasjon. Han valgte å bytte tilbake til Rosenborgs tradisjonelle 4-3-3-formasjon. Det ga noe bedring, men bare ett poeng. Anders Trondsen var tilbake fra skade. Nettopp midtbaneankeret trekkes fram som en årsak til formasjonsendringen.

– Jeg synes vi har rollespesialister i 4-3-3. Det hjelper veldig å få Trondsen tilbake. Vi ser at han bidrar veldig i den rollen når han kommer inn der, sier Horneland.

Etter å ha startet sesongen i et 4-4-1-1-system byttet Horneland til Strømsgodset-kampen. Derfor ble han spurt om han er usikker på hva som er rett system for Rosenborg.

– Nei, det er jeg ikke. Rosenborg er et 4-3-3-lag og vi kommer til å skrinlegge alt annet fremover, var den klare talen.

LES OGSÅ: Vinn billetter til Liverpool mot Barcelona i Champions League!

GREMMES: Rosenborg-stjerne Pål André Helland.