BARCELONA: Klubblogoen vaier i vinden på Camp Nou.

Stjernespiller krever over 200 mill av Barcelona. Nå ser myndighetene på saken

Redaksjonen

11. mars 2019

FotballLa Liga

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballstjernen Neymar er søkelyset til skattemyndighetene i Spania, ifølge storavisen El Mundo. To avtaler skal være bakgrunnen for etterforskningen.

Myndighetene ser angivelig nærmere på om Neymar betalte skatt av bonusen han fikk da forlenget sin avtale med Barcelona i 2016 og pengene han mottok i forbindelse med milliardovergangen til Paris Saint-Germain året etter.

Skattemyndighetene ville ikke kommentere El Mundos opplysninger da det franske nyhetsbyrået AFP tok kontakt mandag.

Neymar sognet skattemessig til Spania i 2017, året da han forlot Barcelona til fordel for PSG. Overgangen skal ha hatt en total økonomisk ramme på langt over to milliarder kroner.

Det er den 27 år gamle brasilianerens økonomiske utbytte av denne handelen skattemyndighetene ser nærmere på.

Krever over 200 mill av Barcelona

Fra før er Neymar og Barcelona involvert parter i en rettslig krangel som omhandler bonusen førstnevnte ble innvilget da han forlenget sin avtale med den katalanske storklubben i 2016. En høring i saken er berammet til 21. mars i en arbeidsdomstol i Barcelona.

Skattemyndighetene skal ha bedt om å få tilgang til sakspapirene i saken, melder El Mundo. Domstolen ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Etter at Neymar gikk til PSG, nektet Barcelona å utbetale 26 millioner euro som skal ha vært en del av bonusen han var lovet ved kontraktsforlengelsen ni måneder tidligere.

LES OGSÅ: Sjekk hvordan du kan spille helt risikofritt på Bayern – Liverpool

STJERNESPILLER: Brasil-angriper Neymar.