AJAX-STJERNE: Dusan Tadic på Santiago Bernabeu.

Ble den niende spilleren som noensinne har fått 10 på børsen

Jakob K. Gregersen

6. mars 2019

FotballLa Liga

Av L’Équipe. Siden 1946.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dusan Tadic leverte drømmefotball og bidro med to assist og en scoring da Ajax slo Real Madrid 4-1 borte og feide tittelforsvareren ut av mesterligaen.

De tre siste års Champions League-vinner følte seg sikker på avansement etter 2-1-seieren i Amsterdam for tre uker siden. Sergio Ramos pådro seg gult kort med vilje for å få sone karantene i den «ubetydelige» returkampen, og tirsdag ble Gareth Bale plassert på benken.

Men Ajax var slett ikke utslått og vartet opp med en angrepsfest av det herlige slaget mot et hjemmelag som ble regelrett avkledd defensivt hjemme på Estádio Bernabéu.

Hakim Ziyech, David Neres og Dusan Tadic ga Ajax 3-0-ledelse før Marco Asensio skapte snev av spenning med et reduseringsmål. Danske Lasse Schöne fjernet den nesten umiddelbart med et frispark fra kanten som gikk rett i mål over en feilplassert keeper Thibaut Courtois.

– Dette er nok den beste fotballkampen jeg har spilt. Vi slo verdens beste lag. Jeg er svært stolt, og jeg tror vi gjorde mange mennesker lykkelige, sa Tadic til Veronica TV.

10 av 10

Tadic ble den niende spilleren i historien som fikk full uttelling på børsen til L’Équipe.

Rangeringen har eksistert siden 1946.

Gir seg ikke

Etter 1.011 dager som konge på haugen i europeisk fotball er Real Madrid detronisert. Santiago Solaris lag har nå tapt fire hjemmekamper på rad, for første gang på 15 år.

Solari fikk kontrakt til 2021 da han overtok fra Julen Lopetegui i november, men etter tirsdagens forsmedelige tap, er det ikke sikkert han overlever ut sesongen engang, langt mindre til over sommeren. Han sier likevel at han ikke har planer om å gå av.

– Jeg kom ikke til klubben i en så vanskelig stund bare for å gi opp. Det er åpenbart at vi har gitt alt, men vi har ikke klart å gå videre, sier treneren, som i løpet av en uke har røket ut av Copa del Rey, gullstriden i La Liga og nå også er ute av Europa.

– Jeg har aldri følt meg så dårlig. På en uke er alt borte, og alt har skjedd i hjemmekamper. Vi kan ikke lete etter unnskyldninger i kveld, de var bedre, og de fortjener å gå videre, sier forsvarsspiller Dani Carvajal.

– Denne sesongen er over, men vi fortsetter jobben i ligaen. Vi må være profesjonelle, legger han til.

Last ned Sportsbibelens nye iPhone-app her!

FORTVILER: Real Madrids Luka Modric.