PROFILER: Manchester United-manager José Mourinho og klubbdirektør Ed Woodward.

Forklarer «Mourinho-problemet» på en utmerket måte

Redaksjonen

26. august 2018

FotballPremier League

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av Englands mest respekterte aviskommentatorer kaller José Mourinho konflikt-konge og tror det kan være slutt for ham på Old Trafford ved juletider.

Oliver Holt i Daily Mail skriver i søndagens utgave av avisen om den negative situasjonen i United. Holt har dekket engelsk toppfotball i snart 25 år.

– Ed Woodward (United-direktør) er en smart mann og bør ikke være overrasket. Han fikk det han betalte for i Mourinho. En konflikt-konge som varer i maksimum fire år. Å se Mourinho er som å se en film i endeløs reprise. Det samme skjer gang etter gang.

– United fikk en kar som kommer inn i en klubb og skaper endring med sin karisma og sine resultater, dropper angrepsfotball, lever i nuet og som har for vane å gjøre sitt forhold til klubben til det ene blodige slaget etter det andre.

Reprise?

Holt fortsetter og peker på likheterer med da Mourinho måtte forlate Chelsea.

– Nå etter bare to kamper er Mourinho tilbake i sitt normale habitat. Situasjonen ligner allerede på det som skjedde i Chelsea i 2015-16-sesongen. Poenget er at når Mourinho begynner å opptre som nå, så er det som regel slutt ved juletider. Den konstante interne konflikten i klubben ser ut til å tappe alle for energi mens Manchester City og Liverpool rir på en bølge av positivitet.

LES OGSÅ: Vegard Hansen avslører: Ga spiller «sparken» i pausen