NY TRIBUNE: Sarpsborg 08s supportere avbildet på den nye kortsiden.

Eliteserie-klubb utvider stadion for én kamp

Redaksjonen

18. august 2018

EliteserienFotball

Fett.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sarpsborg er kun to kamper mot Maccabi Tel-Aviv unna gruppespillet i europaligaen. Østfoldklubben planlegger stadionutvidelse hvis den kommer over siste hinder. Allerede til uken utvider de stadionkapasiteten.

Torsdag sto Sarpsborg for en skikkelig bragd med 1-0-seier borte mot kroatiske Rijeka. Patrick Mortensen scoret vinnermålet på tampen av kampen, og dermed gikk sarpingene videre i europaligakvalifiseringen med 2-1 sammenlagt.

Sarpsborg spiller sin aller første sesong i en av europacupene. Suksessen har tatt fotballfeberen i byen til nye høyder.

– Dette er helt formidabelt. Trykket de siste dagene viser at vi må ha gjort noe riktig. Vi må tenke enda lenger. Nå skal vi ha fullt fokus på å prøve å vinne to fotballkamper og gå videre fra playoff, men noen av oss må også få lov til å tenke på et eventuelt gruppespill. Da skal vi ha inn 8000 her. Det skal vi greie, sier Sarpsborgs styreleder Cato Haug i et videointervju lagt ut på klubbens Facebook-side.

Utvidet allerede

Første kamp mot israelske Maccabi Tel-Aviv spilles på Sarpsborg stadion førstkommende torsdag. Allerede til den kampen har østfoldingene valgt å utvide tilskuerkapasiteten med i underkant av 500 sitteplasser.

– Dette tar helt av. Sarpsborgs befolkning vil se fotball på stadion, og det må vi bidra til. Vi har bestemt oss for å sette inn 484 seter som er klare til torsdag. Dermed frigjør vi det som var bortefeltet i forrige kamp, forteller Haug og legger til at et nytt bortefelt er på plass til torsdagens kamp.

LES OGSÅ: Mener RBK har gjort årets største bom-signering