FINALELAGET: Real Madrid før Champions League-finalen mot Liverpool.

To Real Madrid-spillere hinter om exit etter finalen

Jakob K. Gregersen

27. mai 2018

FotballLa Liga

På vei vekk?

Artikkelen fortsetter under annonsen

To mål av innbytter Gareth Bale hjalp Real Madrid til klubbens tredje strake mesterligatriumf. Liverpool ble slått 3-1 etter et drømmemål og to keepertabber.

– Jeg var svært skuffet over ikke å få starte kampen, men det er treneren som tar avgjørelsene. Jeg kom inn og utgjorde en forskjell. Vi gjorde det for dårlig i serien, men vant mesterligaen. Dermed ble sesongen veldig bra, sa Bale etter kampslutt, ifølge BBC.

Ifølge TV 2 og flere medier skapte både Bale og Cristiano Ronaldo tvil om sine fremtider i Real Madrid.

– Det har vært fint å spille i Madrid, og i løpet av de neste dagene vil jeg komme med et svar til fansen. De har alltid vært på min side, sa Ronaldo etter kampen, skriver TV 2 og refererer til spanske Marca.

– Jeg er nødt til å spille hver eneste uke, og det har ikke skjedd denne sesongen. I sommer må jeg sette meg ned og snakke med agenten min, sa bale.

Ingen lag hadde vunnet mesterligaen tre ganger på rad, men lørdag ble trippeldrømmen virkelig for Real. Forrige trippel i den gjeveste europacupen kom da Bayern München vant serievinnercupen fra 1974 til 1976.

Kampens øyeblikk lørdag kom etter 64 minutters spill. Bale brassesparket ballen i mål på utrolig vis. Lagkameratene kastet seg over 28-åringen i feiringen som fulgte. Waliseren ble benket fra start, men dukket opp som en joker da laget hans trengte det som mest. Han hadde vært på banen 122 sekunder da han scoret drømmemålet.

– Vi er selvfølgelig skuffet. Real Madrid utnyttet feilene våre. De fortjente å vinne, sa Liverpool-kaptein Jordan Henderson.

Karim Benzema sendte Real i føringen i Kiev, men Sadio Mané utlignet for Liverpool. Til slutt var det en waliser som skulle senke engelskmennene. Bale ordnet både 2-1 og 3-1.

Liverpool fikk et hardt skudd for baugen etter bare en halvtimes spill i den ukrainske hovedstaden. Stjernespilleren Mohamed Salah måtte ut med en skulderskade. Kanskje kan også VM være i fare for egypteren. Salah gikk gråtende av gressmatten da han innså at han måtte gi seg. Adam Lallana erstattet ham for de røde.

Kjempetabbe

Liverpool førte kampen den første halvtimen, men etter Salah-byttet tok Zinedine Zidanes Real over. Cristiano Ronaldo fikk en kjempesjanse noen minutter før pause, men Liverpool-keeper Loris Karius reddet. Returen ble satt i mål av Benzema, men han ble korrekt avvinket for offside.

Real skulle uansett ta ledelsen, men på svært merkelig vis. På et utspill kastet Karius ballen i Benzemas utstrakte fot. Real-spissen så til sin glede at ballen fant veien til nettmaskene, mens Liverpools burvokter fortvilte. Engelskmennene mente at scoringen burde annulleres, men fikk ikke gehør fra dommer Milorad Mazic.

Men Liverpool svarte nesten umiddelbart. Sadio Mané utlignet til 1-1 fra kort hold, bare fire minutter etter Benzemas scoring.

Er du Norges beste odds-spiller? Meld deg på NM i Odds her!

DEPPER: Loris Karius etter to grusomme tabber i Champions League-finalen.