STJERNE: Cristiano Ronaldo.

Hevder Ronaldo vil betale 140 millioner

Redaksjonen

18. mai 2018

FotballLa Liga

Vil ha fortgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo foreslått å betale de over 140 millioner kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter.

Ifølge avisen har Ronaldos advokater forhandlet med den spanske statsadvokaten i et forsøk på å legge den pågående skattesaken bak seg.

Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt seg skatt på 14,7 millioner euro, rundt 140 millioner kroner, gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014. Spesielt dreier det seg om inntekter fra bilderettigheter på nærmere 1,5 milliarder kroner (150 mill. euro).

I slutten av juli i fjor måtte Real Madrid-stjernen forklare seg om påstandene for første gang i en domstol i Pozuelo de Alarcón. Han sa at han aldri har skjult noe og aldri har forsøkt å unndra seg skatt.

Flere andre Spania-proffer er også tatt for skattefusk de siste årene. Spanske myndigheter har lagt ned store ressurser i å nøste opp i disse sakene.

Blant andre ble argentineren Lionel Messi i 2016 dømt til fengsel i 21 måneder og 19 millioner kroner i bot for skatteunndragelser. Han slapp å sone fordi slike førstegangssaker i Spania gir betinget fengsel.