TRENERPROFILER: Ronny Deila (fra venstre), Ole Gunnar Solskjær og Kåre Ingebrigtsen.

RBK, VIF og Molde får samme terningkast på overgangsvinduet

Jakob K. Gregersen

15. april 2018

EliteserienFotball

Sjekk alle lagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Joacim Jonsson har trillet terning på samtlige Eliteserie-lags overgangsvinduer.

Ingen lag får bedre enn terningkast fire (Start, Brann, Godset og Haugesund), mens mange lag får terningkast tre.

Kun Stabæk og Sandefjord får terningkast to, som er det laveste fotballeksperten deler ut på sin blogg.

Blant de mange lagene som får tre øyne på terningen er Rosenborg, Vålerenga og Molde. Slik begrunner Jonsson det:

Rosenborg

– Merkelig vindu av RBK. Hentet tidlig Søderlund for å erstatte Nicklas Bentdner, som trolig forsvinner etter VM. Smart grep av RBK. Utover det så hentet de kun unge spillere med tanke på fremtiden. Overraskende for et lag som skal kjempe om gruppespill i Champions League. De startet også sesongen svakt og fikk nok litt panikk de siste dagene. Rafik Zekhnini ble hentet inn på lån i vinduets ellevte time. Zekhninis kapasitet er det ikke noe å si på, men spørsmålet er om de rekker å spille han varm i trøya for han forlater RBK til fordel for Fiorentina igjen.

– Siste dagen kom også Even Hovland inn portene på Lerkendal. RBK følte seg nok nødt til å signere en ny stopper etter trøbbelet de første kampene. Dette var garantert ikke en planlagt handling, og det ble heller ingen billig forsterkning. Det var lenge siden Hovland leverte ute på banen, men kanskje er det RBK som skal få tilbake han på riktig spor igjen. RBK har kun mistet Skjelvik som hadde stor påvirkning på laget og slik sett er det et greit vindu for RBK, men jeg hadde ønsket de klinket til mer, slik at de hadde nærmest seg Champions League enda litt til.

Molde

– Molde har rensket ut veldig mye stallfyll denne våren, hele 15 mann har forsvunnet ut portene. En av betydning har de dog mistet og han er nesten uerstattelig. Bjørn Bergmann Sigurdarson er solgt til russisk fotball. Molde har hentet Daniel Chukwu Chima som erstatter, men han når ikke BBS til anklene. Molde er helt klart svekket fremover på banen. Forlengelsen av lånet på Mathias Normann var viktig for Molde, han er navet i deres spill. Kristoffer Haugen har kommet inn på venstrebacken. Alt i alt er Molde litt svekket, men laget har fortsatt en bred og god stall som bør være med å konkurrere om medaljer.

Betaler du for å se fotball på TV?: Hos Unibet kan du se flere av verdens beste ligaer helt gratis!