I PRESSESONEN: Sarpsborg 08-trener Geir Bakke.

Sarpsborg-stjerne vraket egentlig overgangen. Én ting fikk han til å ombestemme seg

Jakob K. Gregersen

8. april 2018

EliteserienFotball

Forteller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I slutten av februar gikk Harmeet Singh fra Kalmar til Sarpsborg 08.

Den svenske klubben hadde over tid hatt lyst til å selge nordmannen, men spilleren selv ville i utgangspunktet bli i Allsvenskan.

– Direktøren spurte om jeg hadde lyst til å dra, men da sa jeg nei. En annen utenlandsk klubb hadde vært konkret interessert tidligere på vinteren, men jeg valgte å bli i Kalmar. Så endte det likevel opp her, men det var derfor det skjedde såpass sent, sier han til VG.

Det var en spesiell grunn til at han ble overtalt til å flytte til Sarpsborg.

– Det var litt tilfeldigheter som gjorde at jeg kom tilbake. Hadde ikke vært for Geir (Bakke), hadde jeg blitt i Sverige. Vi snakket sammen en del ganger og har holdt kontakten hele veien.

Singh og Bakke kjenner hverandre godt fra tiden da de begge var i Molde. Den nåværende Sarpsborg 08-treneren var assistent under Ole Gunnar Solskjær.

Også i sommer var Sarpsborg 08 interessert i 27-åringen. Det bekrefter Thomas Berntsen.

– Det hang i en tynn tråd denne gangen også. Vi hadde hentet spillere, han skulle bli værende og hadde flyttet nok på seg. Vi har penger i banken, men jeg hadde begynt å nærme meg grensen på min post, både i økonomi og antall spillere. Men så trengte han å komme til et trygt miljø, sier sportssjefen til samme avis.

Betaler du for å se fotball på TV?: Hos Unibet kan du se flere av verdens beste ligaer helt gratis!