EUROPA LEAGUE: Lagbilde av Rosenborg før kampen i Europa League (4. runde) i fotball mellom Rosenborg og Zenit på Lerkendal Stadion (1-1). Bak f.v. Nicklas Bendtner, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Pål Andre Helland, Jacob Rasmussen og Andre Hansen. Foran f.v. Mike Jensen, Birger Meling, Anders Trondsen, Morten Konradsen og Samuel Adegbenro.

Ekspert om RBK-profil: – Han sliter med å finne seg til rette

Jakob K. Gregersen

26. mars 2018

EliteserienFotball

Analyserer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg har ikke fått en heldig start på 2018-sesongen.

Fortsatt holder de aller fleste RBK som favoritter til å ta seriegullet, men kun ett poeng på sesongens to første kamper gjør at det sannsynligvis blir en mer spennende høst enn det har vært de siste årene.

I runde 1 tapte Kåre Ingebrigtsens menn 1-0 mot Sarpsborg 08. Den første hjemmekampen for året endte 2-2 mot Kristiansund, hvor bortelaget fort kunne fått med seg alle poengene hjem.

De neste to kampene blir viktige for trønderne. Først venter Odd, som har hatt et godt tak på Rosenborg de siste årene, på Skagerak Arena. Deretter kommer serieleder Molde til Lerkendal.

Om det blir poengtap i de kampene også begynner det å spøke for Rosenborgs fjerde seriemesterskap på rad.

Fotballekspert Joacim Jonsson har forsøkt å sette fingeren på hva som ikke har fungert for RBK så langt i år.

– Jeg skrev følgende i forkant av sesongen; «Det har ikke sprudlet av RBK, og man kan lett få følelsen av en metthet, men det tror jeg snur når alvoret starter». Det har ikke skjedd, og den bryteren jeg trodde dem skulle slå på er fortsatt avslått. RBK har sett litt livløse ut med flere spillere som sliter med formen, og med å finne ut av RBK-systemet. Kåre har fått litt mer å tenke på enn hva han selv ønsket, skriver han på bloggen sin.

Han peker videre på at verken Nicklas Bendtner eller Pål André Helland virker å være i sin beste form.

I FFK: Joacim Jonsson (t.h) da han var sportssjef i Fredrikstad.

Betaler du for å se fotball på TV?: Hos Unibet kan du se flere av verdens beste ligaer helt gratis!