ROSENBORG: Tidligere hovedtrener Kåre Ingebrigtsen og assistent Erik Hoftun.

Ingebrigtsen: Dette er RBKs plan for resten av overgangsvinduet

Jakob K. Gregersen

27. januar 2018

EliteserienFotball

Forteller.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg var suverene i Eliteserien 2017.

Nå står de regjerende mesterne overfor en ny sesong hvor målet er å gjenta suksessen i Norge, samtidig som resultatene i Europa forbedres.

I klartekst betyr det at Rosenborg har som mål å enten kvalifisere seg til Champions League eller gå videre fra gruppespillet i Europa League.

Det kan også bety at laget bør forsterkes i overgangsvinduet ettersom blant annet Jørgen Skjelvik, Johan Lædre Bjørdal, Milan Jevtovic og Alex Gersbach har forlatt Lerkendal denne vinteren.

I et stort intervju med Adressa forteller Kåre Ingebrigtsen om hva som er planen for resten av overgangsvinduet.

– I det vinduet her har vi egentlig en tanke om å være forholdsvis rolig. Ikke gjøre noe voldsomt. Det viktigste med vinduet nå er å beholde alle spillerne våre. Vi er jo ikke så mange, så at vi gjør noe i vinduet – det kommer vi til. Når hvor og hvordan får vi se, sier treneren.

Unge og lovende Malte Amundsen og Besim Serbecic er begge hentet inn denne uken.

Han er vel vitende om at det er mulig å forsterke seg før de vanskeligste kvalikkampene gjennom sommerens overgangsvinduet. Fra og med 19. juli er vinduet åpent igjen for norske klubber. Sist sommer kjøpte klubben Samuel Adegbenro i forkant av kvalikkampene mot Ajax – noe som ga avkastning umiddelbart.

– Vi lever godt med å gå inn i Eliteserien med den gjengen som er her nå. Vi trenger ikke handle for å forsterke oss. Vi har et lag og en tropp som vi kan utvikle og som egentlig har et større potensial, fordi vi har samme gjengen.

Betaler du for å se fotball på TV? Da bør du lese dette!