PROFILER: Viking-trener Bjarne Berntsen og fotballekspert Kjetil Rekdal.

Dette sier Rekdal om den ferske Viking-signeringen

Christian August Cederblad

19. desember 2017

Fotball

Riktig valg?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viking bekreftet tirsdag at Bjarne Berntsen er klubbens nye trener. 60-åringen får jobben med å føre laget tilbake til Eliteserien.

Fotballekspert Kjetil Rekdal spår en mulig tøff hverdag i OBOS-ligaen for Berntsen og Viking.

– Det er et valg med veldig lokalt preg, det er spennende og kan være fornuftig. Bjarne har enormt med fotballerfaring og fotballkunnskap, men han har jo ikke vært klubbtrener på lenge, det kan være en utfordring. Det blir ingen enkel jobb med å få Viking opp igjen, man er avhengig av å få ting til å stemme fort, og av å få byen og næringslivet med seg fra første stund, sier den tidligere Vålerenga-treneren til Eurosport.

Viking, som neste år skal spille i 1. divisjon, har drevet intensiv trenerjakt etter at Ian Burchnall ble sparket i starten av november.

Flere navn har vært nevnt i diskusjonen, men valget falt på Berntsen. Med seg i trenerteamet får han Bjarte Lunde Aarsheim, Morten Jensen og Kurt Hegre. Arbeidsinstruksen er å føre Viking tilbake til Eliteserien.

Bjarne Berntsen har allerede hatt flere sentrale roller i norsk fotball. Han har inntil nå vært visepresident i Norges Fotballforbund og styreleder i Norsk Toppfotball. De rollene gir han nå avkall på.

– Dette er en stor utfordring. Jeg har et brennende ønske om å få til noe og jobbe i dette teamet, sa Berntsen på tirsdagens pressekonferanse.

FANTASTISK MULIGHET: Julekampanje: Vinn drømmetur til Champions League-finalen