U21: Julian Ryarson (f.v.), Martin Ødegaard, Erlend Reiten, Kristoffer Ajer, Morten Thorsby og Henrik Bjørdal.

U21-stjerne vurderer klubbskifte i januar

Redaksjonen

15. november 2017

Fotball

Kan bytte lag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristoffer Ajer nyter tillit i kamptroppene til Celtic, men vil ta en prat med Brendan Rodgers i vinter vedrørende et nytt utlån for å tilegne seg spilletid.

19-åringen er en gjenganger i kamptroppene til Celtic og satt blant annet på benken da laget tapte 1-2 mot storklubben Bayern München i mesterligaen på et elektrisk Celtic Park nylig.

Midtstopperen har vært i kamptroppen tre av fire ganger i mesterligaen denne sesongen, men har fortsatt til gode å komme innpå. I seriesammenheng spilte han sist 28. oktober da laget spilte 1-1 hjemme mot Kilmarnock, klubben Ajer var utlånt til med stor suksess forrige sesong.

Han er imidlertid usikker på om det blir et lignende utlån for å tilegne seg spilletid i januar, men sier han er klar for både å dra på lån eller å bli i klubben alt ettersom hva Celtic ønsker.

– Overgangsvinduet åpner 1. januar så da får jeg ta en prat med Rodgers og høre hva som er planen, sier han til NTB og utdyper kampen om plassene i den skotske storklubben.

– Jeg er 19 år og spiller midtstopper for et mesterligalag, så det er klart det er vanvittig mange gode internasjonale landslagsspillere her. Det er mange gode spillere jeg konkurrerer mot, men jeg har spilt mange gode kamper allerede så de (Celtic) er veldig positive, sier han.

Tar steg som midtstopper

Unggutten, som tidligere spilte sentralt på midten, stortrives med sin hverdag i Glasgow under ledelse av tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers.

– Situasjonen min er veldig fin. Jeg har en ekstremt bra treningshverdag og tar store steg. Jeg føler jeg har prestert mange gode kamper på U21-landslaget, så det er deilig å kjenne at man er i god utvikling. Jeg har snart ett år som midtstopper og tar steg hver eneste kamp jeg spiller.

Fantastisk tilbud: Se Atlético Madrid – Real Madrid gratis her!