JUBEL: Fra Fredrikstad-spillerne under kamp i 2017.

Tidligere Tippeliga-trener klar for Fredrikstad

Redaksjonen

29. oktober 2017

FotballOBOS-ligaen

Avtalen i boks.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen skal lede kriserammede Fredrikstad i 1.-divisjonsinnspurten.

Det er full krise i FFK. Før helgen trakk Andrea Loberto seg som hovedtrener fordi han følte mangel på tillit i spillergruppen. Søndag gikk klubben på sitt femte strake tap med 0-5 mot Tromsdalen. Tapet førte til at Fredrikstad ramlet under nedrykksstreken før siste serierunde.

Senere søndag bekreftet FFK at de har lagt skjebnen sin i hendene til tidligere Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen, som går på utlån fra Strømsgodset til Fredrikstad i sesonginnspurten.

– Det er en stor og spennende utfordring, og en veldig spesiell situasjon. I verste fall leder vi laget i bare én kamp, men forhåpentligvis blir det tre, sier Ingebretsen til Strømsgodsets hjemmeside.

Vil ha humør

Ingebretsen får med seg Alexander Straus som assistent. Straus er toppspillerutvikler i Strømsgodset. De skal forene krefter med det gjenværende støtteapparatet i Fredrikstad.

Jobben i Fredrikstad starter allerede mandag. Om en uke spiller Fredrikstad hjemme mot Sandnes Ulf i siste serierunde.

– Vi kommer til å ha samtaler med alle spillerne. Vi må ufarliggjøre ting. Få inn humør. Det gjelder å samle gjengen og klinke til, sier den nye FFK-treneren.

Få 500% bonus på ditt første innskudd hos Unibet nå!

Nest sist

FFK styrer nå mot spill på nivå tre i norsk fotball for første gang siden 2002. Før siste runde ligger klubben nest sist på tabellen med 23 poeng. Det skiller ett poeng opp til Elverum på kvalifiseringsplassen. Arendal ligger sist med sine 21 poeng.

Elverum skal møte formsterke Mjøndalen hjemme i siste serierunde, mens Arendal er verter for Ranheim.

Alle de tre nedrykkstruede klubbene har kun kvalifiseringsplassen å kjempe om. Arendal ligger dårligst an, og det er kun syltynn teori som holder liv i håpet for sørlendingene.

LES OGSÅ: Stjernespillerne kan forlate klubben: Sjekk denne gratis-elleveren