SLITER: Aalesund, Lillestrøm, Tromsø og Sogndal kjemper en kamp for å unngå OBOS-ligaen.

Sportsbibelen vurderer: Disse lagene rykker ned

Redaksjonen

9. oktober 2017

EliteserienFotball

For en høst vi har i vente!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eliteserien nærmer seg slutten, men allerede kan vi gratulere Rosenborg med gullet. Den aller største spenningen finner vi i bunnen av tabellen hvor hele seks lag kjemper for å unngå nedrykk.

Viking virker fortapt og har tolv poeng opp til trygg plass med kun seks runder igjen.

Dermed kommer enten Kristiansund, Lillestrøm, Vålerenga, Tromsø, Sogndal eller Aalesund til å slå følge med Viking ned til OBOS-ligaen. Et av lagene må ut i kvalik.

Kristiansund

Storseieren mot Brann sist helg tok dem et langt steg mot en ny sesong i Eliteserien. Har i tillegg bedre målforskjell enn lagene under. Har noen fine hjemmekamper på slutten, (mot Viking, blant annet) som vil gi dem en siste dytt til fornyet kontrakt. Er i meget god form.

Vålerenga

VIF har sett skrekkelige ut denne høsten. Det som redder dem er at de har én kamp mer å spille enn resten av bunnlagene. Har fire hjemmekamper igjen i tillegg til Viking borte. Det gjør at Ronny Deilas menn karrer seg til nok poeng slik at de berger plassen.

Lillestrøm

Møter to av lagene i nedrykksstriden i de neste kampene – Sogndal og Aalesund. Begge på hjemmebane. Om de ikke taper disse, noe vi tror at de ikke gjør, så skal plassen være sikret med seier i én av de resterende fire kampene.

Tromsø

Har en oppløftende formkurve og en av få lag i bunn som har fått en ny giv. Nesten litt rart at TIL er eneste lag som har fått ny trener av lagene som kjemper mot å unngå nedrykk. Har fått et løft under Simo Valakari og plukker poeng jevnt og trutt. Ser ikke ut som at «Gutan»  skal få en bråstopp heller. TIL kommer seg på trygg plass..

Sogndal (kvalik)

Det er ingen tvil om hva som er planen til Eirik Bakkes menn i innspurten. Legger seg meget kompakt og har vist den siste tiden at de slipper inn lite mål. Vil klare å holde seg over direkte nedrykk, men må ut i kvalik.

Aalesund (nedrykk)

Har det tøffeste kampprogrammet igjen av de aktuelle nedrykkskandidatene, og når de også er laget som viser dårligst form ser det mørkt ut for Aafk. Har Rosenborg, Sarpsborg og Strømsgodset igjen de tre siste. Før det spiller de mot Vålerenga, Kristiansund og Sogndal. Dersom det ikke tas minst seks poeng der er det takk og farvel til «Tangotrøyene». Med andre ord: Takk og farvel, Aalesund!

LES OGSÅ: RBK-stjernens agent avslører Kina- og USA-tilbud