STJERNE: Cristiano Ronaldo fortviler etter brent sjanse.

Vil spolere Ronaldo-jubileum

Redaksjonen

25. september 2017

Fotball

Hjemmesterke Borussia Dortmund kan gjøre Cristiano Ronaldos 150. kamp i mesterligaen til en lite minneverdig opplevelse tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dortmund, som også møtte Real Madrid i gruppespillet i forrige sesongs mesterliga, har aldri tapt hjemme for den spanske fotballgiganten. Det tilsvarende oppgjøret i fjor endte 2–2.

Dortmund plasserte seg da til slutt foran Real Madrid på gruppetabellen, men i cupspillet viste mannskapet til Zinedine Zidane helt andre muskler enn tyskerne. Dortmund forsvant ut i kvartfinalene, mens Real-stjernene endte opp med å forsvare mesterligatittelen fra året før.

Foran tirsdagens kamp i Tyskland kan hjemmelaget se tilbake på tre uavgjort og tre seirer på seks tidligere hjemmemøter med Real. Mest minneverdig var 4-1-seieren i mesterligasemifinalen i 2013.

Polske Robert Lewandowski sto den gangen bak samtlige fire scoringer. Han spiller nå for Bayern München.

Selvtillit

Regjerende mester Real Madrid innledet sitt mesterligaeventyr med 3-0-seier over kypriotiske APOEL for to uker siden. Dortmund røk på sin side 1–3 borte for Tottenham i det mange mener er sesongens tøffeste gruppe.

Tirsdag ligger nye tre poeng i potten. Hjemmelaget kommer til kampen med selvtillit etter 6-1-seieren over Borussia Mönchengladbach i tysk Bundesliga lørdag. Real-stjernene hanglet seg på sin side til en knepen 2-1-seier mot Alaves.

Zinedine Zidanes profiltunge mannskap har i det hele tatt trøblet mye i sesonginnledningen. Nylig ble det 0-1-tap for Real Sociedad, hvilket betyr at laget allerede er på etterskudd i tittelkampen i La Liga.

Lagets fremste stjerne, Cristiano Ronaldo, har heller ikke framstått like skarp som vanlig i sesonginnledningen. Ikke bare mistet han fem kamper med karantene, to kamper uten nettsus den siste uken er også uvant kost.

LES OGSÅ: Tidligere Barca-spiller freser mot klubben