SVERIGE OG PORTUGAL: Zlatan Ibrahimovic i Sverige-drakt og Cristiano Ronaldo med EM-trofeet.

Fotball-EM kan flyttes til Sverige

Redaksjonen

21. september 2017

Fotball

– Vi er klare, sier den svenske fotballpresidenten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Friends Arena utenfor Stockholm er en av tre kandidater til å overta Belgias kamper i EM-sluttspillet i 2020 dersom fristene ikke overholdes.

UEFA-styret er dypt bekymret over manglende framdrift i Eurostadium-prosjektet rett nord for Brussel. 7. desember skal Det europeiske fotballforbundet treffe en avgjørelse om hvorvidt det skal spilles kamper der i 2020-sluttspillet.

Uten garantier om ferdigstillelse innen rimelig tid vil Belgia bli fratatt sine tre gruppekamper og ene åttedelsfinale i sluttspillet som skal avvikles i en rekke europeiske land.

UEFA har derfor invitert Cardiff i Wales og Solna i Sverige til å søke igjen. Begge ble vraket som EM-vertsbyer ved tildelingen. Wembley i London, som skal arrangere semifinaler og finale i 2020-mesterskapet, kan også være aktuell for å overta kampene.

Svenskene klare

– Vi er klare dersom Brussel kaster inn håndkleet, sier Sveriges fotballpresident Karl-Erik Nilsson til Aftonbladet.

Han sitter i UEFA-styret og var med på onsdagens møte i Nyon.

– Brussel har veldig, veldig store problemer med å komme i mål med arenaprosjektet, og nå er de kommet i en situasjon hvor de innen midten av november må legge fram en løsning som UEFA kan ta stilling til på styremøtet 7. desember, sier han.

– Jeg tror det vil bli vanskelig for belgierne, men jeg vil ikke sparke den som ligger nede. Vi skal gjøre vår egen jobb slik at vi er klare dersom de ikke får det til.

LES OGSÅ: – Bayern-stjerne grunnen til at Liverpool ikke solgte Coutinho