FORNØYD: Manchester United-manager José Mourinho.

Derfor tror ikke Mourinho at United vinner Champions League

Redaksjonen

12. september 2017

Fotball

Mind games?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester United-manager Jose Mourinho heller kaldt vann i blodet på dem som måtte tro at laget hans vil løfte mesterligatrofeet til våren.

Portugiserens mannskap innleder mesterligaeventyret på hjemmebane mot sveitsiske Basel tirsdag. Mourinhos menn er klare favoritter etter en sterk innledning på Premier League.

United-sjefen frykter samtidig at det tette kampprogrammet i den hjemlige serien og de engelske cupene vil skape Europa-utfordringer for laget hans på sikt. Portugiseren viser til at Real Madrid og Juventus, fjorårets mesterligafinalister, hvilte en rekke spillere i ligaen inn mot den nevnte finalen.

– Det eneste jeg kan si, er at Real Madrid spilte med B-laget i den siste måneden av forrige sesongs La Liga. De kunne tillate seg å gjøre det, og kom derfor til mesterligafinalen med helt uthvilte spillere, sier Mourinho.

– Juventus var seriemestere i Italia tre måneder før sesongslutt og kunne også spille med andrelaget sitt. Dermed kom de friske til både kvartfinale, semifinale og finale i mesterligaen, tilføyer han.

United-sjefen henviser til at både den spanske og italienske ligaen har vinterpause ved juletider – i motsetning til den engelske. Det siste kan felle United i Europa, tror portugiseren.

LES OGSÅ: Stoke-spiller avslører «United sin svakhet»