LATTER: Fra daværende Manchester United-manager Sir Alex Ferguson.

Denne stjerne-manageren skulle egentlig erstatte Ferguson

Jakob K. Gregersen

3. september 2017

FotballPremier League

Ting kunne sett VELDIG annerledes ut på Old Trafford.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Sir Alex Ferguson ga seg som Manchester United-manager i 2013 hadde han flere ganger tidligere bestemt seg for å slutte, for så å gjøre helomvending og fortsette likevel.

I 2001 – første gang han hadde bestemt seg for å gi seg som manager for storklubben – ble det rapportert om at Sven Göran Eriksson var nære ved å ta over.

Istedenfor fortsatte som kjent managerlegenden i mange år til. Nå forteller tidligere direktør Martin Edwards at de hadde planer om å erstatte Ferguson med Arsene Wenger.

– Jeg må si at avgjørelsen hans kom som en overraskelse og et sjokk for oss. Men så snart vi skjønte at han mente alvor og at han hadde bestemt seg, hadde vi mange diskusjoner i styret om mulige erstattere. Førstevalget vårt var Arsene Wenger, sier han ifølge United.no.

– Siden han kom til Arsenal i 1996 hadde Wenger hatt suksess med Arsenal, særlig i sin første hele sesong med klubben da han vant «The Double». Selv om han har hatt sine vanskeligheter siden, var vi overbevist om at han den gangen var den beste kandidaten til å erstatte Alex. Han var i alle fall mitt klare førstevalg.

Historien endte uansett med at både Wenger og Ferguson ble værende i sine respektive jobber og fortsatte sitt rivaleri.

LES OGSÅ: Bekreftet: Mourinho låner ut spiller