TRENER: Trener Kåre Ingebrigtsen.

Knalltøff trekning for RBK

Redaksjonen

25. august 2017

Fotball

Møter tidligere Chelsea-stjerner og «Champions League»-motstand!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rosenborg møter Zenit St. Petersburg, Real Sociedad og Vardar Skopje i europaligaens gruppespill. Det var ikke noen drømmetrekning.

Det russiske storlaget Zenit, som har vært en gjenganger i Champions League de siste årene, har blant annet Branislav Ivanovic og Yuri Zhirkov på laget.

RBK hadde samlet seg til trekningen i klubblokalene på Lerkendal. På storskjerm kom fasiten. Første kamp går 14. september. De to beste fra hver av de 12 puljene går videre til cupspillet.

RBK fikk ikke et virkelig storlag på kroken. Samtidig er motstanden tøff, så trekningen falt ikke helt heldig ut for trønderne.

Torsdag kveld snudde RBK 1-2 til 3-2-seier over Ajax hjemme. Det ga 4-2 sammenlagt.

Samuel Adegbenro scoret to ganger i sluttfasen. Han var også mannen bak seiersmålet i Amsterdam. Snakk om å bidra rett etter overgangen fra Viking. Han kom inn som innbytter i begge kamper.

Adegbenro koster cirka 15 millioner kroner. RBK kan ganske sikkert selge ham for det tredobbelte denne uka om de skulle ønsket det. Og fortsetter utviklingen kan RBK sikre seg jackpoten ved et salg.

Slo til

Ajax var i finalen av europaligaen i mai, men tapte klart for Manchester United.

Nicklas Bendtner ble i vinter hentet til Rosenborg for å bidra i de store kampene. Det gjorde han torsdag med headingen til 1-0. Dermed får dansken sjansen til å skinne også i Europa.

Dette er de andre datoene (alle torsdager) for gruppespillet:

September: 28.

Oktober: 19.

November: 2. og 23.

Desember: 7.

LES OGSÅ: Rosenborg satt rekord