KLAR FOR PSG: Slik så det ut da Paris Saint-Germain offentliggjorde signeringen av Neymar.

Bekreftet: Neymar klar for PSG

Redaksjonen

3. august 2017

FotballLigue 1

Gigantovergangen er et faktum.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Neymar blir tidenes dyreste fotballspiller etter at han signerte for Paris Saint-Germain torsdag. Brasilianeren kostet klubben over to milliarder kroner.

Det skjer etter at Neymars advokater møtte opp på Barcelonas klubbkontorer og betalte utkjøpsklausulen på 222 millioner euro etter at La Liga nektet å ta imot pengene. Det bekreftet Barcelona i en pressemeldingtorsdag kveld.

Kun noen timer senere kom bekreftelsen fra PSG om at brasilianeren har signert en femårskontrakt med klubben. Han får draktnummer ti.

Overgangssagaen rundt Neymar tok en ny vending da den spanske ligaen tidligere torsdag avslo å motta utkjøpssummen på 222 millioner euro som står i hans kontrakt. Imidlertid var det lite La Liga kunne gjøre for å stoppe overgangen, ettersom reglene også tillater at summen betales direkte til selgende klubb. Det er dette Neymars advokater nå har gjort.

Det er ikke oppgitt noen grunn til at ligaen nektet å ta imot betalingen, men trolig har det sammenheng med en vurdering av at Paris Saint-Germain ved å betale summen på om lag 2,1 milliarder kroner bryter mot UEFAs regler for økonomisk fair play (FFP), innført for å hindre at fotballklubber bruker mer penger enn de tjener.

LES OGSÅ: Mourinho med oppsiktsvekkende uttalelser om Neymar-overgangen