PÅ SIDELINJEN: Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Klubbens kaptein med Europa-beskjed til Rosenborg

Redaksjonen

21. juli 2017

EliteserienFotball

Dundalk-kaptein Brian Gartland kjenner godt til Celtics historie, men tror likevel det blir jevnt mot Rosenborg i mesterligakvalifiseringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gartland sendte Dundalk i ledelsen mot Rosenborg på Lerkendal i andre kvalifiseringsrunde i mesterligaen onsdag, men Yann-Erik de Lanlay utlignet i ordinær tid, før Matthías Vilhjálmsson ble helten i ekstraomgangene. Rosenborg vant 2-1 og tok seg videre med 3-2 sammenlagt.

Rosenborg er et bra lag. De vet hvordan de skal spille. De er litt annerledes med den typen midtbanen de har med fremadstormende indreløpere, men jeg følte vi demmet opp for dem. De er et veldig bra lag i europeisk sammenheng. De vant to «doubles», så det sier alt, sa Gartland til NTB etter kampen.

Celtic lett videre

RBK møter Celtic i neste runde av mesterligakvalifiseringen. Celtic var helt overlegen mot nordirske Linfield og vant 6-0 sammenlagt.

– De har blitt et annet lag etter at Brendan Rodgers kom inn. De har gått ubeseiret hele sesongen og de er et veldig bra lag. Men på dette nivået her har det ikke noe å si hva historien til laget ditt er eller hva du gjør i ligaen. Det betyr ingenting. Det er hva du gjør over de to kampene som betyr noe. Jeg tror det blir et jevnt oppgjør mellom Rosenborg og Celtic, sa midtstopperen.

LES OGSÅ: – Rosenborg i konkret dialog med Eliteserie-stjerne