JUBEL: Rosenborgs Yann-Erik Randa De Lanlay (f.v), Mike Jensen, Mathias Vilhjalmsson og Pål Andre Helland.

Dette halmstrået gir RBK-profilen tro på Champions League-avansement

Jørgen Ryggvik Karlsen

22. juli 2017

EliteserienFotball

Viasat-kommentator Roar Stokke levner Rosenborg liten mulighet til Champions League-avansement mot Celtic. RBK-angriper Yann-Erik de Lanlay er likevel optimist og ser frem til dobbeltoppgjøret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Celtic er storfavoritter. Brendan Rodgers har løftet de tilbake til hvor de var tidligere. Nå er det like gode som når de spilte gode kamper mot Barcelona, sier Roar Stokke til Sportsbibelen på spørsmål om Rosenborgs muligheter mot de skotske seriemesterne.

–  De har bedre økonomi, større stall og en del enkeltspillere som en veldig gode, fortsetter kommentatoren og trekker Scott Sinclair, Moussa Dembele og Scott Brown for nevne noen.

– Må ta med oss selvtilliten

3–2 seieren mot Dundalk sikret trønderne avansement til Champions League-kvalifiseringsens tredje runde. Yann-Erik de Lanlay scoret det viktige målet for trønderne rett før pause, og er positiv før neste ukes kamp på Celtic Park.

– Det er et stort lag og det blir tøft, men alt er mulig i fotball. Vi har selvtillit og skal ta med oss det. For det er en stor prestasjon det vi har gjort nå og vi skal bygge videre på det, forklarer de Lanlay.

– Hvordan blir det å spille foran 50.000 skotter på Celtic Park?

– Det blir kult og en fin opplevelse det å dra dit hele gjengen. Det å spille foran så mange er det vi ønsker.

Celtic midt i sesongoppkjøringen

Noe av det eneste som muligens taler til Rosenborgs fordel er at Celtic er midt i sesongoppkjøringen, mens «trollungan» er halvveis i Eliteserien. Likevel mener de Lanlay at dette ikke utgjør en forskjell.

– De kampene pleier å leve sitt eget liv, så jeg er litt usikker på hvor mye det har å si. Vi kan ta det med oss, men det er et såpass bra lag at det blir tøft uansett tror jeg.

LES OGSÅ: God Champions League-nyhet for Rosenborg