TRENER: Ole Gustav Gjekstad på pressekonferanse.

Norges kommende landslagssjef er sjokkert

Redaksjonen

16. oktober 2024

Håndball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag la Vipers frem den brutale beskjeden om at klubben får konkurs hvis de ikke klarer å skaffe 25 millioner kroner innen fredag.

Norges påtroppende landslagssjef for Håndballjentene, Ole Gustav Gjekstad, rister på hodet.

LES OGSÅ: Norsk suksessklubb kan gå konkurs innen mandag

– At man plutselig trenger 25 millioner er helt ufattelig. Det kan jeg bare ikke forstå, forteller han til VG.

Gjekstad har trent Vipers og i fjor ledet han laget til tredje strake triumf Champions League. Han forlot deretter klubben til fordel for danske Odense.

Han blir Norges nye landslagssjef etter mesterskapet i desember.

Gjekstad trodde ikke problemene var så store som de er.

– Nei. Jeg visste om at det kom til å bli likviditetsproblemer og noen utfordringer, men dette er helt spinnvilt. Jeg var ikke i nærheten av å tro at det skulle gå slik. Hvis man skal ha 25 millioner før fredag, og har hatt redningsaksjoner på 10-tallmillioner før, så er det jo total mangel på styring. Rett og slett sjokkerende, sier Gjekstad.

– Beløp i denne i denne størrelsesorden er veldig, veldig overraskende. Det vitner om mangel på kontroll både på inntekter og utgifter

– Jeg tenker på spillerne og på folk rundt klubben som legger ned mye innsats. Det er rett og slett tragisk. De skulle sist vinter ha inn 2,5 millioner innen februar. Nå skal de ha inn 25 millioner innen fredag. Det er nærmest ufattelig, fortsetter han.

LES OGSÅ: Johansson vraker Rosenborg-stjerne resten av sesongen