PROFIL: Jesper Mathisen.

Mener VAR-annuleringen er helt riktig. TV 2-kollega dypt uenig

Redaksjonen

17. juni 2024

Fotball

Nyhetsvarsel | Sportsbibelen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Belgia mistet to scoringer på grunn av VAR-annulleringer mandag da de tapte 1-0 for Slovakia.

Den siste skapte raseri hos de fleste fotball-fans.

LES OGSÅ: Gode nyheter for Molde og Erling Moe

VAR mente at Belgias Loïs Openda måtte bøte for det som ble en meget diskutabel hands i forkant av Romelu Lukakus utligning i det 87. minutt.

VAR-teamet brukte også en lydsensor for å finne ut at ballen traff hånda til Openda. I år har EM-ballene en sensor i seg, så man kan høre (!) om ballen treffer en arm eller ikke.

«En idiotisk avgjørelse», skrev Gary Lineker på X.

«Nå må vi slutte. En ting er regelverket, men hvor er kravet til fotballforståelse hos dommerne. Openda løper i full sprint, kjemper om ballen. Får en dytt i siden sånn at armen stikker litt fram og toucher ballen såvidt», skrev NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

«VAR er det verste som har skjedd sport. Går jo ikke an å se på dette her lenger», sa Einar Tørnquist.

Også TV 2s sportskommentator Mina Finstad Berg var frustrert etter hands-avgjørelsen, som mange mener ikke var i nærheten av nok til å annullere scoringen.

– Jeg skjønner ikke at noen mener fotballen blir bedre. At du skal gå inn og lete med lupe og finne en feil. Denne handsen påvirker ikke spillet. Blir matt av at vi får den type avgjørelser i et EM, sa hun i TV 2s studio etter kampslutt.

Men TV 2s Jesper Mathisen skryter av dommerteamets evne til å lese regelboka etter beste evne.

– Lukaku og Co. veldig uheldige som ikke scorer i kveld, men de to annulerte scoringene er det ingenting å si på. Fiasko for Belgia! Når man ser den i reprise er handsen krystallklar, og selv om jeg føler med Belgia, tror jeg ikke du finner en dommer i hele EM som ikke dømmer der.

Mushaga Bakenga mener at scoringen burde stått – og er dypt uenig i VAR-annuleringen.

– Sorry, Jesper, du kan ditt, men jeg vil ha enda mer fotballfaglige folk inn i VAR, som forstår spillet, og som ikke sitter bak der og ikke forstår fotball. Det er en duell. Er det noe, så er det frispark til Openda. Han ser ingenting. Ballen treffer hånden, uten fordel av det, sier Bakenga.

LES OGSÅ: Liverpool med bud på 600 millioner kroner